Ennakkokuuntelu: Kameleontti – Henkiinjäämisharha

Kameleontti Henkiinjäämisharha 2013Tamperelainen metallia soittava Kameleontti julkaisee uuden ”Henkiinjäämisharha” nimeä kantavan albuminsa 22. päivä marraskuuta. Kaaoszine yhteistyössä yhtyeen kanssa tarjoaa nyt lukijoilleen viikon ajan mahdollisuuden kuunnella kyseisen albumin ennakkoon kokonaisuudessaan sivustollaan. Lue lisää kuunnellaksesi kyseinen albumi.

Yhtye kommentoi albumin kappaleita seuraavasti:

1. Intro:
”Suunnittelin uutta alkunauhaa keikkoja varten ja sain ajatuksen, että sen täytyy alkaa akustisella kitaralla. Se sopivasti rauhoittaa keikoilla tunnelmaa ennen ryskäystä. Alkunauhasta tulikin sitten lopulta levyn avausbiisi. Intro saattelee kuuntelijan mukavasti levyn tunnelmaan vellovalla fiiliksellään.”

2. Puutteen harha:
”Biisi on melko suoraviivainen ja yksinkertainen, eli ei ollenkaan tyypillinen meidän biisi. Muut jätkät bändissä tykkäävät yleensä eniten meidän simppeleimmistä biiseistä, joten päätin ihan vaan sen takia tehdä jotain sen tyylistä. Ja onhan yksinkertaiset biisit mukavia soittaa livenä, hah. Onko tämä nyt sellainen…jaa-a. Tämä biisi olis kiva lisätä keikkasettiin jossain vaiheessa.”

3. Savupatsaita:
”Ensin tämän biisin riffejä soviteltiin pitkään kotona ja sitten vielä pitkään reeniksellä. Melkoisen monimutkainen säkeistöriffi meinas ruveta harmittamaan välillä. Vaikka biisin työstäminen oli melkoinen prosessi, niin silti se on mielestäni levyn parhaita.”

4. Talvisalama:
”Albumin ensimmäinen single ja sitä myötä myös videobiisi. Ajatus oli tehdä kappale joka yhdistelee rokkia ja metallia, mutta mitään Volbeatiahan tästä ei varsinaisesti silti tullut! Medeian Pekko taiteli tähän varsin muikean soolon, josta diggailen tosi paljon. Omaan korvaan kuulostaa ehkä vähän Slipknotilta tämä biisi.”

5. Viima:
”Tällä kappaleella oli melko mielenkiintoinen synnytysprosessi. Biisin luonne muuttui täysin studiossa viimeisinä nauhoituspäivinä. Taidettiin nauhoitella sooloja kun keksin kertosäkeeseen simppelin näppäilyjutun, joka muutti kertsin täysin. Alunperin se kuulosti riffinsä puolesta Viikatteelta, mutta ei kuulostaa enää. Biisi nostettiin heti valmistumisensa jälkeen keikkasettiin.”

6. Uusi muisto:
”Biisi oli valmis jo vuonna 2010. Taisi olla muuten ensimmäinen viisu, joka tehtiin ekan albumin jälkeen. Tämän biisin rumpusovituksia hiottiin reeniksellä kauan ja hartaasti, sen verran palaa mieleen tuolta ajalta. Rummut ja kitara pelaavat tässä biisissä kyllä poikkeuksellisen hyvin yhteen.”

7. Pinktopia:
Kappale on eräänlainen kumarrus bändin juurille. Tällaisia fiiliksiä tehtiin enemmänkin joskus 2000-luvun alkuhämärissä. Tavallaan aika härski pala, mutta omaan korvaan istui hyvin albumin tunnelmaan. Sisältää myös bassosoolon!

8. Henkiinjäämisharha:
”Albumin varsinainen kierrepallo! Biisi lähtee ”country blastilla” ja sisältää peräti kaksi vierailijaa: Skeinin Sami hälytettiin studiolle kun äänittäjä Janne (Putkisaari) sai vision, että nyt tarvis saada sellaista nopeeta ja vihasta visukinttuääntä lauluihin. Ja Samihan sellaiset meille rykäsi siltä seisomalta, pakko nostaa hattua! Lauri Alistair the Thirdistä teki biisiin tilaussoolon ja siitähän tulikin meinaan just eikä melkein sellainen kuin tilattiin! Tässä biisissä on sitä jotain ja tokihan se nostettiin tietysti heti keikkasettiin mukaan.”

9. Kaksi hautaa:
”Tämä kappale julkaistiin alunperin vuonna 2006 Sarkaimet-EP:llä. Tuotiin biisi tähän päivään, muokattiin hiukan rakennetta uudelleen ja lisäiltiin pieniä juttuja sinne tänne. Kaksi hautaa on ollut mukana keikoilla aina siitä lähtien, kun EP julkaistiin ja jostain syystä se toimii aina livenä.”

10. Lakeija:
”Levyllä pitää aina olla kova aloitus- ja lopetusbiisi, ja siihen pyrittiin tälläkin levyllä. Kertosäkeiston riffi oli ekana valmis tässä biisissä ja innostuinkin siitä niin paljon, että muu biisi kirjoitti periaatteessa itse itsensä. En ainakaan muista käyneeni riffilaatikolla kylässä tätä varten. Kannattaa muuten huomata Sampan kovat leadit biisin outrossa. Ei kai siinä!”

11. Helmasynti:
”Biisi päätettiin laittaa albumille mukaan bonusbiisiksi, koska sitä ei ole millään aiemmin julkaistulla EP:llä tai albumilla. Helmasynti julkaistiin omana sinkkunaan vuonna 2011 kun bändi täytti 10-vuotta. Henkilökohtaisesti tykkään helvetisti tästä biisistä. Alunperin sävelletty paljon rauhallisemmaksi biisiksi, mutta pitihän se mennä sitten säröllä lopulta pilaamaan! Tässä biisissä hain vähän Diablo-yhtyeelle ominaista lähestymistapaa sävellykseen eli montaa erilaista tunnelmaa yhden biisin sisällä. Ne ukot on kyllä siinä lajissa ihan mestareita.”

[mp3player width=425 height=344 config=fmp_jw_widget_config.xml playlist=kameleontti.xml]

Kommentit