Enter Shikari – A Flash Flood Of Colour

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 10.1.2012

Enter Shikari on varmasti yksi niistä yhtyeistä, joka jakaa mielipiteet kaikista voimakkaimmin. Yhtye tekee toisaalta suuria keikkoja Readingin kaltaisilla festivaaleilla (tyylillä), mutta toisaalta vihamiehiäkin löytyy – ja onpahan yhtyeellä vielä core-leima päällä. Yhtye on kuitenkin jokaisella albumillaan kehittänyt soundiaan eteenpäin, ja niin käy myös uutukaisella ”A Flash Flood Of Coulourilla”.

Enter Shikari on hypännyt nintendo-äänistään melkoisen matkan katsastellessa uutta levyä. Uudelta levyltä löytyy nimittäin, yllätys yllätys, dubstepiä. Niin. Sitä itseään. Tässä vaiheessa kun puolet lukijoista on lopettanut arvostelun lukemisen, aion paljastaa, että osittain tämä toimii vallan mainiostikin, kuten ”Ghandi Mate Ghandi” -kappaleessa.

Loistavan intron jälkeen levy lähtee käyntiin ”Meltdown” -kappaleella, joka paljastaa heti mitä tulevan pitää, raskaita breakdowneja yhdistettynä popahtaviin melodioihin ja noihin ”konesurinaefektijotainjotain”-ääniin. Kappaletaso on yleisesti ottaen pidetty suhteellisen korkealla, muutamaa älyttömyyttä lukuun ottamatta. Ihmetystä herättää myös loistavan ”Quelle Surprisen” tiputtaminen ainoastaan iTunes-bonukseksi.

Laulaja Rou on selvästi saanut jälleen juonenpäästä kiinni, ja palannut enemmän huutolauluihin. Miekkosen ääni on muutenkin pysynyt korvalle mukavan miellyttävänä. Soundimaailma on muuten yleensä ottaen loistava, mutta pientä miinusta antaisin välillä kitaroista, jotka jäävät valitettavasti välillä kaiken muun alle. Plussat myös siitä ettei noita dubstep-viboja vedetty kuitenkaan ihan överiksi. Paremmin tässä oli onnistuttu kun Kornin kamalalla yrityksellä.

Yleisesti ottaen ”A Flash Flood Of Colour” on hyvä albumi. Se on vielä parempi, jos siihen lisätään iTunes-bonarit ”Quelle Surprise” ja ”Destabilise”, jotka edustavat muutaman muun viisun ohella levyn pirteämpää puolta. Virallisella kappalelistallakin albumi toimii paremmin jokaisen toiston jälkeen, ja mielestäni voittaa mennen tullen ainakin ”Common Dreads” -albumin. Faneja tulee ja faneja menee varmasti tämän albumin myötä, mutta itselläni ainakin ES pärisee.

8/10

Kappalelista:
1. System
2. Meltdown
3. Sssnakepit
4. Search Party
5. Arguing With Thermometers
6. Stalemate
7. Ghandi Mate Ghandi
8. Warm Smiles Do Not Make You Welcome Here
9. Pack Of Thieves
10. Hello Tyrannosaurus Meet Tyrannicide
11. Constellations

http://www.entershikari.com/

Kirjoittanut: Sami Haapoja

One thought on “Enter Shikari – A Flash Flood Of Colour

  1. arska

    Junnutko näitä arvosteluja tekee? Quelle Surprise ja Destabilise olivat molemmat alun alkajeenkin tarkoitettu erillisiksi viisuiksi. Ja Enter Shikari on toiminut dubstepin kanssa aiemminkin (Havoc A ja B anyone?). Lisäksi Rou on käyttänyt kyseisen genren vaikutteita aikaisemmilla DJ biiseillään, joten lieköhän yllätys että sitä löytyy? Jannut ovat kehittyneet ensimmäisen (mutta uskomattoman) levyn yksinkertaisuuksista huomattavasti korkeatasoisempaan musisointiin.

Comments are closed.

Luetuimmat

Uusimmat