Entinen Queensrÿche-laulaja Geoff Tate musiikin nykytilasta: ”Nuorten rockbändien on nykyään vaikea löytää yleisöä”

Progressiivisen metallin jättiläisiin kuuluvan Queensrÿchen entinen laulaja, Geoff Tate, on kertonut The Cosmick View -medialle antamassaan haastattelussa tuoreimpia kuulumisiaan ja mietteitään esimerkiksi musiikkimaailman nykytilasta. Taten mukaan etenkin rockmusiikilla on nykyään vaikea menestyä, vaikka hän tarkentaakin, että pystyy itse onneksi yhä julkaisemaan albumeita ja tekemään 26 maata kattavia kiertueita. Mies arvioi, että uusien bändien ja muusikoiden on todella vaikeaa löytää yleisöä, joka tukisi heitä ostamalla levyjä ja tulemalla keikoille, kun kilpailua on niin paljon.

”So the challenge is getting that audience… and it used to be, when we started out, that you would go out on tour with the headliner band and they were kind enough to share their audience with you, you know. And if you were good at what you did their audience would accept you and maybe be interested in what you had to say and you’d start building from there. But nowadays there’s just so much competition and there’s so many bands and artists that want to say something and tour around. How do they get access to an established artist audience? It’s near impossible for everybody to do it.”

Tate itse haluaa auttaa uusia bändejä tarjoamalla heille soittoaikaa kiertueillaan, aivan kuin hänelle itselleenkin aikanaan tarjottiin. Coverbändien suosiota hän ei kuitenkaan ymmärrä, ja hänen mielestään onkin surullista, että omaa musiikkiaan soittava bändi myy keikkapaikan hädin tuskin puoliksi täyteen, kun coverbändi voi myydä saman paikan täyteen kolmena iltana peräkkäin.

Kommentoi julkaisua