Eric Clapton ei suostu keikoille, joissa vaaditaan kaikilta osallistujilta koronarokotetta

Iso-Britannia ilmoitti aiemmin tällä viikolla uusista koronapandemian hillitsemiseksi tehdyistä rajoituksia, joiden mukaan tiettyihin paikkoihin pääseminen edellyttää koronarokotteen ottamista. Näihin paikkoihin lukeutuvat esimerkiksi yökerhot.

Kuultuuan uutisen legendaarinen kitaristi ilmoitti, että hän ei suostu esiintymään keikoilla, joihin päästäkseen kaikkien ihmisten on täytynyt ottaa koronarokote, sillä hän kokee sen olevan syrjintää. Clapton on itse ottanut lääkeyhtiö Astra Zenecan valmistaman koronarokotteen, ja siitä aiheutuneiden voimakkaiden jälkioireiden takia hän pelkäsi jopa joutuvansa lopettamaan soittamisen.

Clapton kertoi päätöksestään koronarajoituksia vastustavalle aktivistille Robin Monotti Graziadeille, joka jakoi ilmoituksen Telegram-kanavansa kautta:

”Following the PM’s announcement on Monday the 19th of July 2021 I feel honour bound to make an announcement of my own: I wish to say that I will not perform on any stage where there is a discriminated audience present.

Unless there is provision made for all people to attend, I reserve the right to cancel the show.”