Eternal Tears Of Sorrow Jyrkkärokkiin

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 24.5.2011

1.–2. heinäkuuta järjestettävän Pudasjärven Jyrkkä 2011 Rock Festivaalin ohjelma on valmis. Viimeisimpänä esiintyjänä vahvistetaan kotimaisen metallin kärkikastiin lukeutuva Eternal Tears of Sorrow. Bändille esiintyminen kotiseudullaan on kesän ainoa keikka ja samalla bändin viimeinen julkinen esiintyminen vuonna 2011. Jyrkkä Rockin konsertin jälkeen herrat sulkeutuvat studioon nauhoittamaan seitsemättä studioalbumiaan.

Hevisaurus, tuo lasten oma hevidinoyhtye nousee Jyrkkä Rock Festivaalin päälavalle tapahtuman avauspäivänä perjantaina 1. heinäkuuta jo kello 14.00. Portit avautuvat klo 12.00. Tällöin lapsia viihdyttää lisäksi ipanadisco. Viikonlopun ajan muutoin janoisia palveleva anniskelualue on vielä lastenkonsertin ajan suljettuna tai siellä tarjoillaan korkeintaan mehua.

Superkokoonpanoksi tituleeratun Stargazery-yhtyeen erittäin paljon kehuja kerännyt debyyttialbumi Eye on the Sky, julkaistiin vastikään aina Japania myöten. Moni muistaa laulaja Jari Tiuran ansioituneen muun muassa saksalaisessa M.S.G.:ssä vuosina 2006–2007. Tiukkaa heavy metallia hard rock -vivahtein esittävässä kokoonpanossa vaikuttaa myös miehiä yhtyeistä Burning Point ja Ghost Machinery.

1980-luvun puolivälissä tiensä kotimaisen rankemman rockin kärkikastiin raivannut kuusamolaislähtöinen Zero Nine on nykyään harvinaista herkkua konserttilavoilla. Bändin tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Never Stop Running, Banging on Drums, White Lines ja Intrique. Viimeisin albumi IX ilmestyi vuonna 2009 ja koko aiemman uran käsittävä hittikokoelma Eyes on the Rear-View Mirror – Zero Nine´sGreatest Hits 2006. Iron Maidenia, Scorpionsia, Ozzy Osbournea ja monia muita rockin kuninkaita lämmitellyt yhtye on nyt nähtävissä Pudasjärvellä.

Kolera on myös vanhaa alkuperää, sillä yhtye sai alkunsa jo vuonna 1985. Kolera sai paljon radiosoittoa vielä 90-luvun alussakin ja katosi jossain vaiheessa maan päältä. Vuonna 2010 bändi palasi kuitenkin kuvioihin ja pisti ulos Taudin kuva -nimisen kokoelmalevyn sekä teki useita keikkoja. Legendaarisen Levyraati-voittajan Koleran keikalta odotetaan paljon myös Jyrkkäkoskella.

Varsinaisen Jyrkkä Rock Festivaalin perjantaina klo 18 avaava helsinkiläinen The Freza on bändi, joka vetää isolla asenteella ja energialla. The Freza on julkaissut kolme albumia ja kasan singlejä. Tänä vuonna ilmestynyt kolmas levy Vices and Sins on aiemman materiaalin tapaan energinen ja koukuttava. Bändi tuo raikkaan ilmavirtauksen muuten kovin raskaspitoiseen tapahtumaan.

Uutta musiikkia ovat julkaisseet lähiaikoina myös muut Jyrkkä Rock -festivaalin edustajat. Juuri toisen levynsä Neurogeezer julkituonut Drop Forge ammentaa satsin tiukkaa hard rock -pitoista heavy metalia. Kutakuinkin juuri nyt debyytti-EP:nsä First Blood pihalle paiskaava Oulun hardcoremetalin uusi tulokas, Quake the Earth, räjäyttää Jyrkkäkosken maaperän täyden magnitudiasteikon voimalla. Lisäksi vanha kunnon Zarthas Haukiputaalta on juuri synnyttänyt So Mote It Be -julkaisun tarjoten rautaisannoksen rokkaavaa elektronissävytteistä metallia. Jyrkkäkoskella nähdään heinäkuun alussa niin legendaarisia vanhoja ”partoja” kuin uudempaakin energiaa.

Iloksemme kerromme myös, että Jyrkkä Rock Festival -liput tulevat myyntiin aivan tuossa tuokiossa. Kahden päivän festivaalilippu maksaa 35 € ennakkoon ja 40 € portilta. Yhden päivän lipun hinta on 22 € ennakkoon ja 25 € portilta. Avauspäivän lastenkonsertin lippuja saa ennakkoon hintaan 15 €/lapsi, portilta 17 €/lapsi. Aikuisten lippu iltapäivän konserttiin maksaa 5 euroa, mutta varsinaisella festivaalilipulla Hevisaurus konserttiin pääsee ilmaiseksi.

Ennakkomyynti tulee ainakin Lippupalveluun ja Pudasjärven Tuuritupa-kioskiin. Lippupalvelun hintoihin lisätään palvelumaksut.

Tapahtumaan järjestetään myös bussikuljetus Oulusta. Lisätietoja päivittyy tapahtuman kotisivuille lähiaikoina.

Jyrkkä 2011 Rock Festival -esiintyjät ovat:
ETERNAL TEARS OF SORROW / ZERO NINE / HEVISAURUS / STARGAZERY / THE FREZA / GHOST MACHINERY / KOLERA / MORS SUBITA / QUAKE THE EARTH / SERENITY´S END / ANTIPOPE / SCARLET THREAD / RUOTO / ZARTHAS / FORE / DROP FORGE

One thought on “Eternal Tears Of Sorrow Jyrkkärokkiin

  1. J-M

    Kysyittekö PoisonBlackkiä vai olivatko kiinni?

Comments are closed.

Luetuimmat

Uusimmat