”Evolver” kehittää Smash Into Piecesiä entistä popimpaan suuntaan

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 5.10.2018

Viime vuoden alussa julkaistu ”Rise And Shine” oli itselleni melkoinen shokki. En osannut odottaa, että Smash Into Pieces tekisi niin selkeän muutoksen popin suuntaan – etenkin kun yhtyeen rumpali kehui kyseistä levyä yhtyeen uran parhaaksi. Levyn ilmestymisen aikoihin jouduin sulattelemaan muutosta oikein urakalla, mutta ajan kuluessa olen oppinut jopa nauttimaan uudesta albumista. Ehkä sen takia ”Evolver” oli helpompi ottaa vastaan.

Smash Into Pieces on julkaissut tulevalta albumilta jo neljä singleä, ja ne antavat täydellistä osviittaa siitä, mitä koko levy sisältää. Ruotsalaisyhtye on lakaissut edelliseltä levyltä löytyvät rockin rippeet maton alle ja tilalle on tullut ehta pop-soundi. Levyn painopiste sijoittuu enemmän tunnelmallisiin pop-kappaleisiin, joissa on usein tarttuvat kertosäkeistöt. Sain itsekin huomata, kuinka hyvin esimerkiksi ”The Game (Womanizer)”, ”Superstar In Me” ja ”In Need Of Medicine” porautuivat alitajuntaani.

Olin kieltämättä aluksi kahden vaiheilla sen suhteen, onko ”Evolver” hyvä albumi. En voi kiistää sitä, ettenkö tuntisi pientä haikeutta siitä, että Smash Into Pieces on uudistanut soundiaan niin radikaalisti. Myönteisenä puolena todettakoon, että ruotsalaisyhtye tietää mitä tekee, ja se kuuluu myös levyltä. ”Evolver” ei ole huono eikä tasapaksu albumi, vaan pikemminkin hyvä. Yhtye on onnistunut rakentamaan ”Evolverista” addiktoivan kokonaisuuden, jonka äärelle on mukava palata.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Smash Into Pieces on selvästi sinut sen kanssa, että yhtyeen uusi linja ei miellytä kaikkia. Esimerkiksi ”Like This!” -kappaleessa Chris Adam jättää arvostelijat oman arvoonsa ja korostaa sitä, että haluaa tehdä sitä mitä juuri tekee. Äänimaisemansa suhteen kappale on myös hieno, kun sillä kuullaan pöriseviä riffejä ja kauniisti soivaa saksofonia. Chris Adamin äänikin kuulostaa myös melko luonnolliselta, toisin kuin esimerkiksi kappaleilla ”The Game (Womanizer)”, ”Breaking Out”, ”Superstar In Me” ja ”In Need Of Medicene”. Tämä on sääli, sillä Chris Adamilla on hieno ääni, joka ei mielestäni kaipaisi näin paljon käsittelyä.

Sanoitusten suhteen levyltä löytyy paljon voimaannuttavaa sanomaa, kuten mm. edellä mainitsemistani kappaleista. Toki, kun kyseessä on Smash Into Pieces, albumilta löytyy myös rakkausteemaa esimerkiksi ”Ride With U:n” ja ”Paradisen” muodossa. Albumilta löytyvä ”Lullaby” on todennäköisesti omistettu perheen pienemmille, sillä useammasta kuin yhdestä yhtyeen jäsenestä on tullut isä viimeisen parin vuoden aikana.

Albumin lopusta löytyvät vielä rauhallinen ja tunteikas ”My Beast”, tanssilattia-bilehirmu ”High On Life” sekä ”My Precious”, jolla Chris Adam antaa vielä täyslaidallisen arvostelijoille ja leuhkii hyvällä olollaan. Kokonaisuudessaan ”Evolver” on monipuolinen, 12 kappaletta sisältävä pop-albumi, jolta olisi omasta puolestani voinut jättää kaksi viimeistä kappaletta pois. Smash Into Pieces todistaa uudella albumillaan kykenevänsä tekemään mainiota poppia. Jos yhtyeen uuden tyylin on valmis hyväksymään ja tykkäät popista, on tämä levy mukava piristys lähestyvään talveen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

8-/10

Kappalelista:

 1. Like This!
 2. The Game (Womanizer)
 3. Breaking Out
 4. Superstar In me
 5. In Need Of Medicine
 6. Ride With U
 7. Hall Of Fame
 8. Paradise
 9. Lullaby (Feat. Moncho)
 10. My Beast
 11. High On Life
 12. My Precious

Smash Into Pieces Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy