Face Of God

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 16.2.2012

Helsinkiläinen rokkia soittava Face Of God suuntaa kohta studioon nauhoittamaan coveria Havana Blackin kappaleesta ”Hoo Myself” ja yhtye tuntuu olevan tällä hetkellä suuressa nosteessa. Otimme yhteyttä sähköpostitse yhtyeen vokalistiin Leo Stillmaniin, joka valotti meille hieman taustaa yhtyeeseen sekä sen tulevaisuuden suunnitelmiin liittyen. Lue lisää nähdäksesi haastattelu kokonaisuudessaan.

Morjensta. Kuinkas Face Of Godin vuosi on lähtenyt käyntiin?

Leo Stillman: Vuosi on lähtenyt erittäin hyvin käyntiin, ollaan keretty soittaa viisi keikkaa ja treenattu uusia biisejä.

Jos palaat vielä hetkeksi takaisin vuoteen 2011, niin millainen vuosi oli kokonaisuutena yhtyeelle?

Leo Stillman: 2011 oli meille hienoa aikaa, soitettiin lähemmäksi 50 keikkaa ja julkaistiin meidän ensimmäinen EP. Meidän kappale ”Elephant” pääsi tulevan suomalaisen elokuvan ‘’3 Simoa‘’ soundtrackille. Tuon elokuvan myötä kuvattiin musiikkivideo, jossa on mukana elokuvan näyttelijöitä mm. Paula Vesala (PMMP), Antti Reini jne. Saatin niin sanotusti jalkaa oven rakoon.

Vuonna 2011 tuli ulos todella paljon levyjä. Mitkä olivat omia suosikkejasi?

Leo Stillman: Ehdottamasti French Filmsin – ”Imagenary Future”, Foo Fightersin – ”Wasting Light” sekä Michael Monroen – ”Sensory Overdrive”.

Vuodesta 2012 tulee jälleen varsin vauhdikas ja allekirjoittanut ainakin odottaa uusia levyjä mm. Slayerilta, Meshuggahilta, Bring Me The Horizonilta sekä Killswitch Engagelta. Onko itselläsi jotain albumeita joita odotat kuulevasi?

Leo Stillman: Killswitchia odotan, hauska kuulla miltä vanha/uusi laulaja kuullostaa.

Suuntaatte yhtyeen kanssa studioon kohta nauhoittamaan coverin Havana Black –yhtyeen kappaleesta ”Hoo Myself”. Miten päädyitte coveroimaan juuri tämän kappaleen ja millainen vaikutus Havana Blackilla on ollut Face Of Godiin?

Leo Stillman: Joo! Ollaan ihan innoissaan tosta jutusta. Ollaan aina oltu Havana Black -faneja, ja oon aina pitänyt Hannu Leidenia kovana jätkänä. Me oltiin Seawolf -studiolla nauhoittamassa meidän biisejä ja siellä tutustuttiin Hannuun – erittäin lahjakas ja hyvä tyyppi. Mä oon ollu ihan koukussa niitten ”Hoo Myself” -biisiin ja kysyin kerran, että saadaanko Face Of Godin kanssa tehdä siitä coveri. Hannu diggas ideasta ja sitten kysyin, että suostuisiko myös tulla tuottamaan sen coverin ja laulamaan siihen. Hannu diggas idiksestä ja lähti messiin. Havana Black on Suomen kovimpia rock-bändejä!

Mitkä muut yhtyeet ovat toimineet teille musiikillisina vaikuttajina?

Leo Stillman: Niitä on niin paljon, meillä kaikilla kolmella on aika eri vaikuttajat. Digataan kaikki ihan laidasta laitaan musasta. Mua henkilökohtaisesti on inspiroinut mm. Austin Lucas, Neil Young, Biffy Clyro, Nirvana, Black Sabbath, Tommi Läntinen sekä Vihtori Maijanen.

Face Of God on monelle Kaaoszinen lukijalle vielä varmasti varsin tuntematon yhtye. Miten itse kuvailisit yhtyeen musiikkia sellaiselle, joka ei teistä vielä ole kuullut?

Leo Stillman: Parempaa kuin paska.

Toimit itse yhtyeessä vokalistina. Mitä laulajia itse arvostat eniten? Miksi?

Leo Stillman: Arvostan laulajia jotka uskaltavat olla omia itsejään ja uskaltaa antaa itsestään kaiken. Hyviä laulajia on paljon mutta se ei vielä tarkoita mitään. Yleensä diggailen sellasista laulajista, joitten soundissa on elämänkokemusta.

Black Sabbath on yksi viimeisimmistä yhtyeistä, jotka ovat ilmoittaneet tehneensä comebackin. Mitä mieltä itse olet yleisesti ottaen comebackeista? Ovatko ne hyvä juttu vaiko täysin vain rahastusta?

Leo Stillman: Comebackit on hyviä jos on kyse hyvästä yhtyeestä, Black Sabbathin kohalla se on törkeen siistiä!

Jos itse saisit valita yhden edesmenneen yhtyeen joka tekisi comebackin, niin mikä se olisi ja miksi?

Leo Stillman: Nirvana! Nykyään on niin paljon sellasta paskaa mitä vihaan, Nirvana oli hyvä sylkemään musiikkillaan ihmisten päälle. Ei Nirvanaa vain voi vihata.

Big Brother on kotimaassamme varsin suosittu. Jos tulisi ”julkkisten” BB – kausi ja joutuisit itse taloon neljän muusikon kanssa, niin kenet valitsisit kanssasi taloon ja miksi?

Leo Stillman: Meidän rumpalin Uussarin ja basistin Benjaminin. Katri Helena ja Paula Koivuniemi. Koska jos meidän bändi ei ikinä breikkaa, niin sit voitais yrittää sopia niitten kaa että päästäis niitten bändiin.

Kuka lentäisi talosta ensin ulos? Kuka voittaisi?

Leo Stillman: Mä lentäisin eka ulos. Varmaan meidän rumpali voittaisi, koska se on niin rauhallinen persoona.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia teillä on yhtyeen suhteen? Koska nauhoitatte seuraavan kerran uutta omaa materiaalia ja mistä teitä voi bongata keikoilta?

Leo Stillman: Ensi kuussa julkaistaan kaksi uutta sinkkua ”BAD” ja ”Paranormal Whore Bomb”, ja samalla myös uusi musavideo. Luvassa on myös remix meidän  ”Fire” EP:ltä, kappaleesta ”Fire”. Remixin on tehnyt helsinkiläinen trio HeadHeartHands. Keikkoja on tulossa paljon, joista viimeisimmät listattuna alapuolella.

Tulevat keikat:
14.2.2012 live @ Loose, (Leo solo), Helsinki
17.2.2012 live @ Loose w/ Annie Mall, Helsinki
18.2.2012 live @ Nosturin Alakerta w / Shotgun Club, Helsinki
22.2.2012 live @ Semifinal w / Tracedawn, Helsinki
1.3.2012 live @ Tampereen YO talo w / Tracedawn, Tampere
2.3.2012 live @ Bar Bäkkäri (Green Room) w/ HeadHeartHands, Helsinki
3.3.2012 live @ Gloria, Hiki-Klubi w / Roope Salminen Ja Koirat, Helsinki
24.3.2012 live @ Bar Zoom, Hyvinkää
6.4.2012 live @ Monttu, Pori
21.4.2012 live @ On The Rocks w / Black Crows Break The Silence, Miau, Helsinki
11.5.2012 live @ Club PRKL, Helsinki
23.5.2012 live @ Semifinal w / Hey Heather, Helsinki
8.6.2012 live @ Lepakkomies, w/ Neat Neat, Helsinki
28.7.2012 live @ Backyardrock, Loviisa

Kiitoksia todella paljon ajastasi ja onnea tulevaisuuden suhteen. Onko sulla jotain viimeisiä sanoja, joita haluaisit vielä sanoa Kaaoszinen lukijoille?

Leo Stillman: FOG OFF.

3 comments on “Face Of God”

  1. asdasd

    Lende on söpöin!!! ihQ

  2. Tarja

    niin ihana bändi ! Se basisti on ollut mun kaa samas koulus, tunnen sen pennin. <3

  3. fäni

    SE ON NIIN KUUMA !!! Miulla on sen nimmari !

Comments are closed.

Luetuimmat

Uusimmat