Fania syytetään julkaisemattomien Guns N’ Roses -kappaleiden levittämisestä verkossa – sai porttikiellon yhtyeen konsertteihin

Kirjoittanut Jaakko Nygård - 11.10.2019

Taannoin meillä Kaaoszinellakin tarinoitiin massiivisesta vuodosta, joka koski ennenjulkaisemattomia Guns N’ Roses -sävellyksiä. Verkkoon päätyi hurja määrä vuonna 1999-2001 äänitettyjä kappaleita, joista tietty joukko päätyi yhtyeen pitkään odotetulle ”Chinese Democracy”-albumille, mutta suurinta osaa sävellyksistä ei vielä tänäkään päivänä ole julkaistu virallisesti.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Epäiltynä tapaukseen on Rick Dunsford, joka on yhtyeen ehkä tietyllä tapaa jopa ”hiukan” yli-innokas fani. Itsensä mukaan hän on nähnyt yhtyeen huimat 32 kertaa ja onpas miehen oma lapsikin siunattu varsin komealla nimellä ”Axl”. Rick ei kuitenkaan selvästikään ollut opiskellut yhtyeen historiaa tällaisissa tapauksissa tarpeeksi hyvin, sillä teoille alkoi ilmaantua myös seurauksia.

Dunsfortin oli tarkoitus osalistua Guns N’ Rosesin konserttiin aiemmin tällä viikolla. Hän oli jo jonottamassa areenalle, kunnes puhelimeen napsahti sähköposti yhtyeen lakijaostolta. Pian turvamies myös poisti hänet jonosta.

”Teitä syytetään bändin materiaalin jakamisesta verkossa ja te ette ole enää tervetullut yhtyeen konsertteihin.”

Muutama kuukausi aiemmin Rick ja pari muuta fania pulittivat huimat 15 000 dollaria julkaisemattomista Guns N’ Roses -äänitteistä, jotka olivat surkeiden sattumuksien myötä päätyneet vääriin käsiin. Tästä eteenpäin levyn kappaleita alkoikin ilmestyä tasaiseen tahtiin niin YouTubeen kuin myöhemmin myös niille kuuluisille pornosivustoillekin asti.

”Viestin lähettäjä kertoi minulle, että porttikieltoni on käytännössä ikuinen. Jos minut tullaan spottaamaan areenalla, minut pidätetään välittömästi.”

Voit kuunnella Rickin haastattelun aiheesta täältä

Mielenkiintoisena sivuseikkana loppuun mainittakoon vielä fanifoorumeilla laajasti esillä oleva seikka. Vuotaneiden kappaleiden joukossa esiintyy titteli ”Hard School”, joka on komeillut myös parhaillaan käynnissä olevan kiertueen vaihtoehtoisella settilistalla.