Festariennakko: SteelChaoksessa juhlistetaan Venomin legendaarista “Black Metal” -albumia

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 4.10.2022

Steelfestin syksyinen serkkupoika SteelChaos päästään vihdoin viettämään Steelfestistä tutussa paikassa Hyvinkään Villatehtaalla. Kun Nosturi aikoinaan laitettiin matalaksi, oli siirtymä Hyvinkäälle oikeastaan odotettavissa. Mutta sitten saapuivatkin kuivat vuodet, ja vasta nyt, vuoden 2022 lokakuussa saadaan nähdä, kuinka Villatehdas toimii syysfestarin pitopaikkana.

Kovaa kotimaista tarjontaa

Kakspäiväisessä SteelChaoksessa saadaan todistaa kotimaista metalliosaamista, kun lavalle nousevat black/thrash-poppoo Flame, jonka keikalta tuskin vauhtia ja vaarallisia tilanteita puuttuu, suhteellisen tuore black metal -bändi Caestus, joka vaikuttaa vähintäänkin mielenkiintoiselta kokoonpanolta, ja oman genrensä kotimainen legenda Barathrum. Barathrumin keikka on yleensä kokemus, jota ei kannata jättää välistä. Tule siis todistamaan Hyvinkäälle tämän Perkeleen legioonan esiintymistä SteelChaoksen lavalla!

Lisäksi Villatehtaan lavalla raikaa Lord Fistin ja Satan’s Fallin heavy metal. Chevalier taas tuo tarunhohtoisen heavy/speed-bändinsä paikalle, joten saa nähdä, millaisen satumaailman se Hyvinkäälle saa rakennettua. Death-osastoa taas edustavat kotikenttäedusta nauttiva Malicious, grindinkin suuntaan vähän rynnistävä energinen Cadaveric Incubator ja kaksikymppisiään tänä vuonna juhlistava Torture Killer, joka jysäytti vuoden takaisessa SteelHordesissa sellaisen keikan, että oli pää irrota! Eivätkä ne muutkaan bändin esiintymiset ole yleensä jättäneet kylmäksi. Bändi julkaisi hiljattain uuden EP:n, joten nyt on toivottavasti mahdollisuus todistaa, miten uudet biisit laittavat niskalihakset koville livenä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hiukan muusta linjasta poikkeavaa ulosantia tarjoilee Tupe Karppinen & Turvonneet Huulet, jonka versiot monille niin tutuista biiseistä ilahduttavat takuulla myös SteelChaoksessa. Tämän tahtiin saadaan varmasti hyvät iltapäivätanssit aikaiseksi!

SteelChaos tuo paikalle italialaista, ruotsalaista ja itävaltalaista äärimetallia

Italialainen Sadist syytää death metal -osaamistaan SteelChaoksen yleisön kuultavaksi. Bändiltä ilmestyi uusi levy juuri keväällä, joten varmasti myös tätä kuullaan Hyvinkäällä. Italialaisten kanssa samaa ikäluokkaa bändin uran vuosissa laskettuna edustaa ruotsalainen Sacramentum, jota ei liian usein näillä kulmilla nähdäkään. Ruotsalaisten keikkaa odotan ainakin itse suurella mielenkiinnolla, sen verran hienoa melodista black/deathiä bändi on urallaan ilmoille suoltanut. Ja sitten paikalle tulee vielä Belphegor! Bändin rituaalinen esiintyminen on aina ollut nautittavaa seurattavaa, ja nyt SteelChaokseen tullaan tuore “The Devils” -julkaisu taskussa.

40-vuotias Black Metal

Vuoden 1982 marraskuussa ilmestyi levy nimeltään “Black Metal”, ja tuo julkaisu antoi nimen kokonaiselle metallin genrelle, joka elää ja on voimissaan yhä. Bändi tuon levyn takana on tietenkin legendaarinen Venom. Nyt Hyvinkäälle saapuu Mantasin ja Demolition Manin Venom Inc. juhlistamaan klassikkolevyn merkkivuosia. Rumpupallilla on jo joitain vuosia nähty tässä kokoonpanossa War Machine -nimeä tunnustava herra. Keskustelua siitä, kumpi on “se oikea” Venom, voidaan varmasti jatkaa ikuisuuksiin asti, mutta täytyy sanoa, että “Black Metal” -levyn juhlakeikka Hyvinkäällä on vähintääkin kulttuuriteko. Lisäksi Venom Inc.:iltä on ilmestynyt myös tuore “There’s Only Black” -levy juuri syyskuussa. Jos ennen tätäkään SteelChaoksen lavalla tuskin kovasti hidastellaan, niin viimeistään Venom Inc. pyyhkäisee takuuvarmasti pölyt hallista ja laittaa päät heilumaan. Jos ei keksi muuta syytä tulla paikalle SteelChaokseen, niin tässä on yksi sellainen. “Lay down your souls to the gods rock ’n roll!”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

SteelChaos järjestetään Hyvinkään Villatehtaan sisätiloissa, ja lisäksi on lupailtu, että pihalle tulee lämmitetty teltta, jossa myös voi viettää aikaansa vaikkapa loistavien keikkojen välissä. Nähdään siis Hyvinkäällä 21.–22.10.2022. Jos lippu ei ole jo puhelimessa, niin nyt kannattaa rientää lippukaupoille.

Osta liput Steelfestin sivuilta.
SteelChaos Facebookissa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat