Fink syksyllä klubikeikalle Tavastialle

Kirjoittanut Teemu Hakala - 20.7.2015

FinkFolkin, elektronisen ilmaisun ja indiepopin leikkauspisteessä toimiva brittiyhtye Fink palaa syksyllä Suomeen. Viime vuonna loppuunmyydyn klubikeikan soittanut ja alkukesästä myös Provinssi-festareilla vieraillut brittiyhtye nousee Tavastian lavalle perjantai-iltana 30. lokakuuta. Konsertin liput ovat myynnissä Tiketissä.

Fink on aikaisemmin dj:nä ja tuottajana toimineen bändin nokkamies Fin Greenallin johtama yhtye. José Gonzálezin ja Lambin hengenheimolaiset julkaisivat esikoislevynsä ”Biscuits for Breakfast” vuonna 2006. Sittemmin Finkiltä on ilmestynyt viisi muutakin levyä, joista uusin on viime kesänä julkaistu ”Hard Believer”.

Hollywoodissa tuottaja Billy Bushin (mm. Foster the People, Beck) johdolla äänitetty Finkin kuutosalbumi soi edellislevyjen tapaan tiivistunnelmaisten downtempo-rytmien, Fin Greenallin omaleimaisen lauluäänen, akustisten kitaroiden ja elektronisten taustojen leikkauspisteessä.

Euroopassa jopa areenakeikkoja soittava Fink on myös Suomessa hurjassa nosteessa. Viime syksyn klubikeikka Kuudennella Linjalla myytiin loppuun kuukausia ennen keikkaa, ja nettihuutokaupoissa tapahtuman lippujen hinnat kohosivat moninkertaisiksi. Suosio jatkui tämän kesän Provinssissa, missä yhtye soitti ensimmäisen Suomen-festarikeikkansa.

KEIKKA:
Pe 30.10.2015 Helsinki, Tavastia

LIPUT:
– ennakkoon Tiketistä alk. 27 EUR
– ovelta 28 EUR

Luetuimmat

Uusimmat