Floor Jansen: Marko Hietalan poistuminen Nightwishista tuli ”äkillisenä yllätyksenä”

Kirjoittanut Joonas Arppe - 21.6.2021

Nightwishin solistina toimiva Floor Jansen kertoo tuoreimmassa Storytime-videosarjansa jaksossa Marko Hietalan tammikuisen lopettamispäätöksen tulleen ”äkillisenä yllätyksenä”. Hietala liittyi Nightwishiin vuonna 2002 ja on soittanut sen jokaisella albumilla aina ”Century Child” -albumista lähtien.

Toukokuun lopussa Hietalan seuraajaksi Nightwishin basistina nimitettiin kaksiosaisen virtuaalikeikan yhteydessä Wintersunin riveissä aikaisemmin vaikuttanut Jukka Koskinen.

”Se oli äkillinen yllätys, eikä se tietysti ollut ollenkaan hauskaa”, Jansen kertoo. ”Mutta me ymmärrämme – minä ymmärrän – sen olleen hänelle pakollinen asia tehdä. Siinä hetkessä meidän piti selvittää, kuinka jatkaisimme ilman häntä, mutta myös tehdä tarvittava työ virtuaalikeikkaa varten, joten kyseessä oli valtava haaste.”

”Olen onnellinen, että löysimme Jukan soittamaan kanssamme. Oli mahtavaa kokoontua harjoittelemaan virtuaalikeikkoja varten, vaikka minulla olikin ikävä Markoa.”

Nightwishin 3D-virtuaalimaailmaan sijoittunut ”An Evening with Nightwish in a Virtual World” -konsertti keräsi ensimmäisen esityksensä aikana ennätyksellisen 150 000 katsojan yleisön.

Virtuaalimaailman erikoisuuksia olivat esimerkiksi Nightwishiä varten rakennettu taverna monine yksityiskohtineen sekä ylipäänsä korkealaatuisen konserttitoteutuksen mahdollistanut yhdistelmä high-end-teknologiaa, kuten fotorealistisia skannauksia ja viimeisintä Unreal Engine -pelimoottoriteknologiaa.

Katso Floor Jansenin viimeisin Storytime-jakso alta: