For Today – Wake

Nuclear Blastin uusimpia kiinnityksiä on Iowasta kotoisin oleva For Today. Musiikkityylinä on paljon parjattu metalcore. Bändin uusin albumi on nimeltään ”Wake”, ja se on kaiken kaikkiaan yhtyeen kuudes kokopitkä. Vuosiakin tällä yhtyeellä on jo kiitettävästi takanaan, se kun on perustettu jo vuonna 2005, mutta itselleni tämä on ensikosketus yhtyeeseen.

No Truth No Sacrifice” avaa pelin hyvin tyylilajille tavanomaisella tavalla. On raskaasti junnaavia kitaroita, huutolaulua ja tahtimuutoksia – toisin sanoen ei mitään yllättävää. Kappale on hyvä esimerkki tämän päivän tyypillisestä metalcore-kipaleesta. ”Broken Lens” on edeltäjäänsä nopeampi tekele ja selkeästi mielenkiintoisempi, mutta kyllähän tämäkin on niin tutun ja turvallisen kuuloista, ettei nyt viitsi ihan hirveästi innostua. ”Forced Into Fire” jatkaa näillä samoilla linjoilla, ja viimeistään neljännen ”Deserter”-kappaleen kohdalla käy selväksi, ettei tästäkään tekeleestä ole pelastamaan metalcoren mainetta. Kaikki, mitä yhtyeellä on antaa, on kuultu jo useita kertoja ennenkin ja monesti jopa pirteämmin toteutettuna.

”Wake” on jälleen yksi albumi, joka antaa lisäsyitä olla arvostamatta tätä musiikkigenreä. Tämä kuulostaa niin läpeensä puuduttavalta ja turhan tutulta junnaukselta, ettei tästä nyt oikein väkisinkään jaksa mitään ilon aiheita keksiä. Valitettava tosiasia on, että tänä päivänä lähes kaikki metalcore-genreluokituksen alle laitetut yhtyeet kuulostavat täysin toistensa kopioilta. Juuri tämäntyyliset yhtyeet ja albumit ovatkin saaneet aikaan sen, että koko genre on muuttunut lähestulkoon kirosanaksi. Verrattaessa For Todayta esimerkiksi 36 Crazyfistsiin tai Killswitch Engageen voidaan vain todeta, ettei For Today pääse lähellekään. Noilla yhtyeillä on sentään oikeasti kunnon kappaleita eivätkä ne soundaa kaikki aivan samalta. Jälleen kerran yksi muovinen tuote lisää metalcoren roskalaatikkoon.

4/10

Kappalelista:

1.No Truth No Sacrifice
2.Broken Lens
3.Forced Into Fire
4.Deserter
5.Bitter Roots
6.Wasteland
7.Hopeless Ambition
8.Determination
9.Flooded Earth
10.Time And Tide

http://fortodayband.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua