Santa Cruz Tavastialla

Fozzyn Chris Jericho puolustaa taustanauhojensa käyttöä – mainitsee Santa Cruzin bändinä, joka käyttää niitä paljon enemmän

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 7.5.2022

Musiikkimaailmassa puheenaiheena oli hetki sitten kotimaisen rockyhtye Santa Cruzin konsertti Whisky A Go Go -klubilla. Konsertti oli herättänyt kritiikkiä somessa, sillä videoilta voi kuulla selvästi läpitunkevan taustanauhojen käytön ja bändin komppisektion epätarkan soiton. Lisäksi legendaarinen radiojuontaja Eddie Trunk kritisoi Santa Cruzin taustanauhojen käyttöä, johon bändin keulakuva Archie Cruz vastasi negatiivisesti. Cruz kuitenkin pyysi myöhemmin anteeksi kommenttejaan.

Nyt Fozzy-yhtyeen laulaja ja showpainijanakin tunnettu Chris Jericho puolustelee oman yhtyeensä taustanauhojen käyttöä Two Doods Review’sin haastattelussa. Jericho oli aikaisemmin tänä vuonna paljastanut yhtyeen käyttävän taustanauhoja konserteissaan, joka johti kovaan kritiikkiin.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Jericho mainitsee kommentissaan Santa Cruzin bändinä, joka käyttää nauhoja paljon enemmän kuin pelkästään taustaelementtien esiin tuomiseen:

”Mielestäni tähän liittyy väärinkäsitys… Käytit sanaa ’nojata’ – sekin on väärä sana. Ja Eddie Trunk tuli itse asiassa keikalle Asbury Parkiin ja teki kokonaisen radio-ohjelman Fozzysta siinä mielessä, että me kaikki soitamme ja laulamme sataprosenttisesti. Käytämme raitoja taustaääniin, koskettimiin, ääniefekteihin – tunnelmiin ja sen sellaiseen. Ja sitä bändit tekevät… Sitä varten me käytämme taustaraitoja”, Jericho aloittaa ja jatkaa:

”Se saa kaiken kuulostamaan paremmalta, koska kuulet asioita, joita et voi tehdä ilman kosketinsoittajaa tai jousisektiota. ’Army of One’ sisältää kokonaisen sinfonian. Mitä meidän pitäisi muka tehdä? Pakata 15 tyyppiä kiertuebussiin ja viedä heidät mukanamme mihin vaan? Jotkut bändit tietysti käyttävät niitä enemmän. Santa Cruz käytti niitä. Olimme kiertueella Santa Cruzin kanssa.”

Luetuimmat

Uusimmat