Furnacen ”Dark Vistas” sekoittaa vanhan liiton melodista dödistä ja goottimetallia

Ruotsista ponnistaa uudehko death metal -rykmentti , joka kuitenkin koostuu sen verran pitkän linjan tekijöistä, että bändille voi saman tien lätkäistä veteraani-tagin. Rogga Johanssonin (Paganizer, tuhat muuta bändiä), Peter Svenssonin (Assasssin’s Blade, Cult of the Fox) ja Lars Demokén luotsaama yhtye ei ole death metalia sieltä tavanomaisimmasta päästä. Yhtyeen soundia voisi kuvailla erittäin tarkkanäköistä saatekirjettä siteeraten perus dödön, melodisen dödön ja goottimetallin ristisiitokseksi. Suodata kaikki tämä ruotsalaisen vanhan liiton soundin läpi ja lopputuloksena on bändin toinen levy ”Dark Vistas”, joka julkaistiin aiemmin syksyllä Soulseller Recordsin toimesta. Kaiken kukkuraksi ”Dark Vistas” on konseptialbumi, jonka tarina sijoittuu H.P. Lovecraftin maailmaan.

Furnace kuulostaa paperilla erittäin maukkaalta keitokselta, mutta jostain syystä kokonaisuus ei kuitenkaan ota allekirjoittanutta syleilyynsä. Musisointi on pätevää, tarinaa kerrotaan ammattimaisesti, mutta sävellykset ovat kaikesta huolimatta jokseenkin tylsiä ja ennalta arvattavia. Produktio on sinänsä hyvää perustasoa. Sävellyksellisesti levy ei yllä tarpeeksi hyvälle tasolle, vaan jää keskinkertaisuuden armoille. Valitettavasti ”Dark Vistaksen” kohtalona on jäädä hyllyyn pölyttymään.

Vaikka ”Dark Vistas” ei säväytäkään, on yhtyeessä kiistatta potentiaalia vaikka ja mihin. Nyt kuitenkin jäi vähän juosten kustu maku suuhun. Kakkien, joita yhtyeen mikstuura tai ruotsidödis kiinnostaa, kannattaa kuitenkin ottaa lätty käsittelyyn ja muodostaa oma mielipiteensä Furnacen levystä.

6/10

Kappalelista:

1. Suburban Nightmare
2. The Other Ones
3. The Calling
4. Yog-Sothoth (the Key and the Gateway)
5. 94 Bloch Lane
6. Trapped
7. A Journey through Dark Vistas
8. Escape
9. From the Blackest Void
10. Eve of Triumph
11. Another Ending

Furnace Facebookissa

Kommentoi julkaisua