The Gaslight Anthem – Handwritten

Nyt New Jerseystä löytyi jotain hyvääkin NHL-joukkue New Jersey Devilsin sekä Bon Jovin lisäksi, se on nimittäin myös in kotikaupunki. Kaksi vuotta sitten ilmestynyt ”American Slang” on saanut jatkoa, kun amerikkalainen The Gaslight Anthem on kasannut kokoon 11 biisiä, jotka on sidottu yhteen ”Handwritten”- nimellä.

Jännittyneenä painan play-nappia, ja levyn aloittaa ”45”-kappaleen pirteä kitaraintro, joka kertoo jo itsessään, mitä tämä levy sisältää. Tämän jälkeen kuullaan albumin nimikkoraita, joka on melko menevä kappale, josta ei ole mitään negatiivista sanottavaa.

Here Comes My Man” on ihan perusrock-kipale, jonka kertosäe varmasti kuulostaa aivan mahtavalta silloin, kun koko yleisö hoilaa keikalla bändin mukana. Raidalta numero neljä löytyy ”Mulholland Drive” -niminen kappale, joka on yksi ”Handwrittenin” parhaimpia biisejä. Laulaja Brian Fallonin ääni soi aivan mahtavasti tässä kappaleessa, ja kertsi jää soimaan päähään – ehkä jopa hieman ärsyttävästi.

Too Much Blood” on, kuten jo kappaleen nimikin osaa vinkata, albumin rankin kappale. En voisi keksiä ketään parempaa vetämään tätä biisiä kuin The Gaslight Anthemin laulaja. Kirsikkana kermakakun päällä on rankka kitarasoolo, joka iski minuun kuin halko juntin päähän.

Desire” on yksi levyn helmistä ja rockia ehkä parhaimmillaan. Tätä biisiä voi pitää 2000-luvun rockin määritelmänä. Jälleen tässäkin kappaleessa Fallonin ääni jättää aivan sanattomaksi. Fallonin onkin sanottu muistuttavan Bruce Springsteeniä – eikä turhaan.

”Handwrittenin” päättää kappale nimeltä ”National Anthem”, joka on akustinen, ihana ja rauhallinen lopetus rokkaavalle levylle. Jos pitää akustisesta musasta, suosittelen erittäin lämpimästi juuri tätä biisiä. Mielestäni todella hyvä valinta lopetusbiisiksi, koska akustinen musiikki rauhoittaa mielen, jotta olisi helpompi aloittaa levy uudestaan alusta. Ovela veto, ettenkö sanoisi!

Albumi on kokonaisuutena mukavan kevyttä ja pirteää kuunneltavaa. Juuri ”Handwrittenin” pirteys tekee minuun huiman vaikutuksen. Kaiken kruunaa se, ettei tällä levyllä ole yhtään tylsää biisiä vaan jokaiseen taidonnäytteeseen on laitettu kaikki peliin. Laulajan springsteenmainen ääni sopii täydellisesti jokaiseen kappaleeseen ja tuo omaa särmäänsä koko levylle.

Suosittelen kaikille, jotka pitävät rockista tai ovat muuten kaikkiruokaisia musiikin suhteen. Tätä levyä ei kannata missata!

8½ / 10

Kappalelista:
1. 45
2. Handwritten
3. Here Comes My Man
4. Mulholland Drive
5. Keepsake
6. Too Much Blood
7. Howl
8. Biloxi Parish
9. Desire
10. Mae
11. National Anthem

http://www.thegaslightanthem.com/#!All

Kirjoittanut: Tia Salmela

Kommentoi julkaisua