Kuva: Tim Mosenfelder

Geezer Butlerin mukaan hän ei yllättyisi, mikäli Ozzy Osbourne lähtisi keikkailemaan pyörätuolissa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 7.6.2023

Heavy metal -legenda Ozzy Osbourne ilmoitti kuluneen vuoden alussa peruuttavansa suunnitellun ja jo useaan otteeseen siirretyn kiertueensa Euroopassa. Osbournen oli määrä lähteä kiertämään jälleen yhdessä Judas Priestin kanssa ja esiintyä myös Suomessa.

Siitä huolimatta, että Osbourne joutui peruuttamaan kiertueen terveydentilansa takia, toivoo hän pääsevänsä jälleen keikkailemaan. Osbourne on kertonut medialle, että keikkojen soittaminen on hänelle syy olla elossa. Osbourne on myös ilmeisesti pohtinut sitä mahdollisuutta, että hän esiintyisi pyörätuolista käsin.

Nyt Osbournen Black Sabbath -yhtyetoveri, basisti Geezer Butler kertoo, että hän ei olisi lainkaan hämmästynyt, mikäli Osbourne päätyisikin keikkailemaan istuen pyörätuolissa.

”En olisi yllättynyt. Se riippuu täysin hänestä. Minulla ei ole mitään tekemistä hänen soolouransa kanssa. Mitä tahansa Ozzy haluaakin tehdä, se on hänen asiansa… On surullista, että hän tekee niin, jos siihen päätyy. Mutta Ozzy haluaa vielä kerran esiintyä faneilleen. Joten toivotan hänelle onnea siihen”, Butler kertoo Sonic Perspectivesille.

Osbourne oli kertonut seuraavaa Metal Hammer -lehdelle toukokuussa.

”Kitaristi voi vaihtaa kitaraansa. Rumpali voi vaihtaa rumpunsa. Jos ääneni katoaa, olen kusessa. Kerran olin keikalla Nassau Coliseumissa New Yorkissa. Matkalla keikalle ääneni petti. Nuoret olivat jo paikalla, ja ajattelin, että mitä vittua minä nyt teen. Menin ulos ja yritin laulaa, ja sain seisovat aplodit. Nuoret näkisivät sinut mieluummin vetävän huonosti kuin lähtisivät kotiin”, Osbourne kertoo ja jatkaa:

”Keikkojen tekeminen on syyni elää. Olen joutunut perumaan [vuoden 2023] Euroopan-kiertueeni, mutta olen päättäväinen. Minun on tehtävä enemmän keikkoja, vaikka minun olisi saatava joku tuomaan minut lavalle pyörätuolissa. Tästä pelistä ei voi jäädä eläkkeelle. Se ei ole työ, se on intohimo. En osaa tehdä mitään muuta. Ajatus siitä, että istuisin kotona koko päivän… Olen tiekoira, tiedäthän? Olen tehnyt sitä 55 vuotta. Se on parasta, mitä minulle on koskaan tapahtunut.”

Luetuimmat

Uusimmat