Genocide Pact - Order of Torment

Genocide Pactin Order of Torment on kolmastoista levy tusinassa

Kirjoittanut Pasi Huttunen - 12.4.2018
Genocide Pact – Order of Torment

Washingtonista kantautuu kyllä ääni tänne saakka. Sen verran kovaa ja perususkottavalla tavalla vuonna 2013 perustettu Genocide Pact möyrii kuolemametalliaan eetteriin. Tim Mullaneyn (laulu, kitara), Michael Nolanin (basso), Connor Doneganin (rummut) ja Demir Soyerin (kitara) muodostama ryhmä ei välttämättä ole mitenkään erityisen kauas puusta pudonnut omena. Meininki on kohtalaisen puhdasoppista death metalia.

Bändi on minulle varsin uusi tuttavuus, eikä sen kuuntelemisen aiheuttama ahaa-elämys ole läheskään samaa luokkaa kuin esimerkiksi viime vuonna löydetyn ja sitä edellisenä vuonna ilmestyneen Sepulchral Cursen ”At The Onset of Extinctionin” tapauksessa. Massasta erottuminen näin perinteisiä palikoita käyttämällä on hyvin vaikeaa, eivätkä Washingtonin tyypit siinä täysin onnistu.

Hienoisesta omaperäisyyden puutteesta huolimatta Genocide Pactin ”Order of Torment” -pitkäsoiton, bändin kakkosalbumin, parissa viihtyy. Levy toimii hyvin kuunneltavaksi toisella korvalla puolittain keskittyneenä. Tällainen laadultaan ja tyyliltään kelvollinen, tasalaatuinen kuolemahevi ei välttämättä erityisemmin haasta kuulijaa tai räjäytä galakseja, mutta sille on paikkansa.

Joukosta erottuu sentään joitain aivan erinomaisia kappaleita, kuten levyn loppupuolen sakeatunnelmainen, hitaasti louhiva ”Authoritarian Impulse”. Toinen yleisluontoisen vakuuttavasti jyräävästä äänimassasta esiin nouseva biisi on nopeampi ja nasevan ilkeästi etenevä ”Spawn of Suffering”. Näiden lisäksi myös ”Decimation Grid” laukkaa eteenpäin ilahduttavan railakkaasti.

Death metal -levyillä joskus kuultavaan tunkkaisuuteen ei ole sorruttu, mutta selvästi on tavoiteltu orgaanisen elävää, varovaisesti tuotettua soundia. Bändi lienee parhaimmillaan livenä, ja samaa tunnelmaa levyltäkin pyritään välittämään. Monta kertaa tätä kuunnellessa miettiikin, että keikalla nämä tyypit olisi mukava nähdä. Tällä hetkellä ei taida olla tiedossa keikkoja rapakon tällä puolella, mutta eiköhän niitäkin jossain välissä tule.

5/10

Kappalelistaus:
1. Conquered and Disposed
2. Decimation Grid
3. Spawn of Suffering
4. Pain Reprisal
5. Ascendancy Absolved
6. Structural Dissolution
7. Authoritarian Impulse
8. Blood Rejection

Kirjoittaja: Pasi Huttunen

Luetuimmat

Uusimmat