Gojira-solisti Joseph Duplantier: ”Uusi kappaleemme on kunnianosoitus Sepulturalle”

Gojira – Tuska 2018.

Ranskan tunnetuimpiin metalliyhtyeisiin kuuluva Gojira on julkaisemassa uuden, ”Fortitude”-nimisen albuminsa 30. huhtikuuta RoadRunner Recordsin kautta. Yhtyeen laulaja-kitaristi Joseph Duplantier on aiemmin kommentoinut muun muassa, että albumin nimi kehottaa ihmisiä olemaan parhaita versioita itsestään ja pysymään vahvoina. Nyt muusikko on ottanut kantaa epanjalaisen Cuartel Del Metal -median haastattelussa ihmisten huomioihin siitä, että yhtyeen hiljattain julkaisemaa ”Amazonia”-singleä on verrattu legendaarisen brasilialaisen metalliyhtye Sepulturan ”Roots”-albumiin. Duplantier myöntää Sepulturan olevan todella iso osa yhtyeen historiaa ja kertoo asiasta näin:

Sepultura on jostain syystä iso osa yhtyeen historiaa. Löysin ’Arise’-albumin ensin, ja maailmani mullistui — se oli niin synkkää ja niin nopeaa ja niin teknistä. Heti sen jälkeen löysin Death-yhtyeen Morbid Angelin ja sitten Sepulturan. Olin häikäistynyt heidän taidoistaan. Sitten lukioaikoinani olin parissa bändissä, ja aloin soitella veljeni kanssa. Soitimme kotona koulun jälkeen, ja päätimme perustaa oman yhtyeen. Jätimme muut bändimme, soitimme yhdessä ja ’Chaos A.D.’ julkaistiin. Olimme häkeltyneitä — todella häkeltyneitä. Sitä oli helppo soittaa – yksinkertaisia riffejä. He jättivät kaiken ylimääräisen pois… Siis herrajestas. Tämä albumi kertoi kaiken tarvittavan.”

Kun Duplantierilta kysytään, mitä hän miettii ”Amazonia”-kappaleen vertaamisesta Sepulturaan, hän vastaa:

”Totean vain ’Jep.’ Ja se on kohteliaisuus, ei siinä ole mitään hävettävää. Kyllä, kopioimme heitä, mutta emme tehneet sitä tarkoituksella. Tajusimme asian jälkeenpäin. Mietimme, että ’Hitto, tämähän kuulostaa Sepulturalta. No jaa, ihan sama.’ Se on kunnianosoitus Sepulturalle — eikös? Se kertoo Brasiliasta. Se kertoo Amazonista. Siinä on heimomaisuutta.”

Koko haastattelun pääset katsomaan tästä:

Amazonia”-musiikkivideon voit katsoa tästä: