Gotham O.D. – ”Escape To Salvation”

Metallivaikutteista synkän raskasta rockia soittava julkaisee 13. kesäkuuta Shiny Mama Recordsin kautta uuden singlen, joka kantaa nimeä ”Escape to Salvation”. Singlen on tuottanut Hiili Hiilesmaa, joka tunnetaan  mm. HIMin, Apocalyptican, Lordin sekä Amorphiksen tuottajana. Kaaoszine otti sähköpostitse yhteyttä yhtyeeseen ja kyseli kesän kynnyksellä tuoreimpia kuulumisia sekä odotuksia uuden singlen julkaisusta. Lue lisää nähdäksesi haastattelu sekä kuunnellaksesi yhtyeen uusi single ”Escape To Salvation” kokonaisuudessaan.

Morjensta. Mitäs Gotham O.D.:n leiriin tällä hetkellä oikein kuuluu?

Jone: No moro! Mitäs meille, sinkkua saadaan kohta ilmoille ja yritän vääntää ajoissa videota kasaan “Escape to Salvation” -biisistä. Matskua on roppakaupalla edellissyksyn Kiinan rundilta, ja siitä video pääosin rakentuu. Samalla tässä poikain kanssa pidämme vähän breikkiä keikoista ja pyrimme saamaan kasaan materiaaleja kolmatta albumia varten. Matskua on edellisen “Disbeliever”-albumin jälkeen taas demoina useita kymmeniä. Niistä sitten pyrimme saamaan hyvän kokonaisuuden aikaiseksi. Samalla funtsimme muutenkin jatkokuvioita ja kasailemme yhteistyökumppaneiden kanssa tulevia rundisuunnitelmia. Aktiivista meininkiä siis.

Kesä on vasta aluillaan ja ensimmäiset festivaalit alkavat kohta. Onko itselläsi tarkoituksena vierailla tänä kesänä jollakin festarilla? Onko jotain artisteja tänä kesänä joita haluat ehdottomasti nähdä?

Jone: En henkilökohtaisesti ole suunnitellut käyväni juurikaan festareilla, aloitin valokuvausyrittäjänä viime vuoden lopussa ja kesän viikonloput menevät pitkälti mm. häitä kuvatessa. Joidenkin omien vetojen yhteydessä on taas nähty ja tulee nähtyä muitakin bändejä toki.

Teiltä ilmestyy uusi single nimeltä ”Escape to Salvation” Shiny Mama Recordsin kautta kesäkuun 13. päivä ja singlen on tuottanut Hiili Hiilesmaa (HIM, Apocalyptica, Amorphis). Miten päädyitte yhteistyöhön juuri hänen kanssaan ja kuinka tuo yhteistyö sujui studiossa?

Jone: Hiilen kanssa päädyimme yksiin siten, että ajattelimme edellisen, itse “tuottamamme” ”Disbeliever”-albumin jälkeen tehdä taas hommia ulkopuolisen tuottajan kanssa. Samoin ajatuksena oli se, että otetaan joku huippujätkä ja kokeillaan, mitä saisimme siitä yhteistyöstä irti ja etenkin mitä voisimme oppia prosessista jatkoa ajatellen. Kartoitimme bändin jätkien kanssa kovia rocktuottajia ja otimme silloisen manageri-keikkamyyjämme Varjamon Mikon kanssa sitten yhteyttä noin 10 äijään. Joukosta karsiutui sitten kolme hemmoa, joiden kanssa kävimme juttusilla. Hiilen kanssa natsasi sitten parhaiten, ja hän ymmärsi ehkä lähimmin, mitä me Savon supersankarit olimme hakemassa. Esituotanto, biisivalinnat ja studiotyö sujuivat tehokkaasti, rennosti ja luovasti. Hiili on hieno ja sopivasti kaheli miekkonen, ja hän puuttui hyvällä pieteetillä hommaan saaden meistä ja biiseistä irti tehoja sekä linjakkuutta. Lopputuloksena syntyi raskainta, dynaamisinta ja hyvällä tavalla tuotetuinta Gothamia tähän saakka.

Sinkusta tulee myös fyysinen single, joka on nykypäivänä jo aika harvinaista. Mistä idea fyysiseen singleen oikein tuli?

Jone: No, fiksuiksihan meitä ei tietysti voi väittää missään tapauksessa, etenkään kaupallisessa mielessä, mutta tähän päädyimme ihan siitä(kin) syystä, että fyysinen levy EI meidän mielestämme ole kuollut ja kuopattu. Edelleen hurjan moni niitä haluaa, ja etenkin keikoillahan tuollainen on hyvä myytävä. Siellä musiikki realistisesti ja kouriintuntuvasti siirtyy meiltä ihmisille sekä livesoiton kautta että fyysisenä muistona keikasta.
Olemme mietiskelleet myös LP- ja jopa MC-formaatteja tulevan albumin kohdalla, eli fiksut ja huippukaupalliset siirrot sen kuin jatkuvat… :) Me todellakin rakastamme musiikkia ja ihmisiä, jotka meidän musiikistamme pitävät. Heille me tätä jaksamme tehdä, vaikka emme olekaan kuumin, kaunein ja parhaalle haisevin hittibändi.

Kappale kantaa nimeä ”Escape to Salvation”. Voisitko kertoa meille hieman itse kappaleesta sekä sen synnystä.

Jone: Kaikista paras sälli kertomaan tästä olisi biisin säveltäjä ja sanoittaja, kitaristimme Juuso Jalasmäki. Mutta sen verran kerrottakoon, että kyseessä on itse asiassa yli 10 vuotta vanha biisi, jonka Juuso teki silloiselle bändilleen Sethianille (mukana mm. sellaisia hemmoja kuin T. Wilska ja Nevalaisen Jukka). Biisi jäi kai odottamaan kakkosalbumia, jota ei koskaan tullut, ja meidän onneksemme Juuso kaivoi tämän demon pöytälaatikostaan, kun aloimme kasailla uusia biisejä. Otimme biisin käsittelyyn ja siitähän syntyi oiva, raskas ja tarttuva Gotham O.D
-kappale. Mukana on vielä meidän bändille harvinainen, tilutushenkinen kitarasoolo, joka kyllä toimii tässä kuin junan vessa, vaikka muuten karsastammekin ylisuorittavaa soittoa ja tilutusta tilutuksen takia. Hiilellä oli myös suuri panos kappaleen lopulliseen muotoon, hän itse asiassa loi pitkälti kappaleen nykyisen poljennon ja lopullisen tuntuman.

Kiitoksia paljon haastattelusta ja onnea tulevaisuuteen. Haluatko vielä lopuksi sanoa jotain Kaaoszinen lukijoille?

Jone: Kiitos kovasti. Onnea meillä ei ole tässä kahdeksanvuotisella taipaleella pahemmin ollut juuri missään, mutta sitäkin enemmän hauskoja ja absurdejakin hetkiä koti- ja ulkomailla.

Monessa sopassahan meidän bändi on keitetty, ja tiivis porukka meistä on siinä matkan varrella tullut. Tulkaahan keikoille ja jutuille ja hankkikaa levyjämme, näin taataan homman jatkuvuus. Suurella sydämellä mennään eteenpäin ja teille musiikkia tehdään. Rakkautta kesäänne, ihmiset!

Singlen kuuntelu on päättynyt!

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: