Gotham O.D

Raskasta rockia soittava Gotham O.D on saanut nimensä kun bändin jäsenet saivat baarissa ollessaan yliannostuksen kotikaupungistaan Pieksämäestä, jota itse kuvaavat nimellä Gotham City. Bändi on kahdeksanvuotisella urallaan julkaissut kolme omakustannetta, sekä kaksi pitkäsoittoa Off Records/Fireboxin toimesta. Uusi levy on parhaillaan valmistumassa.

Olemme On The Rocksin takahuoneessa. Gotham O.D:lla on keikka tänään myöhemmin illalla. Istun sohvalle bändin rumpalin Jonen ja kosketinsoittajan Mikin kanssa. Ensimmäisenä tiedustelen bändin suhdetta nimeen, vieläkö Pieksämäki aiheuttaa överit?

Kyllähän me ollaan mietitty, pitäisikö se vaihtaa johonkin toiseen, jo viimeistään siinä olevan goth-sanan vuoksi. Goottivaikutteita meillä ei ole ollut enää vuosiin, joten joku voi saada nimestä väärän kuvan. Mutta toisaalta, nimi on tuntunut jäävän hyvin ihmisten mieleen ja ei sitä tässä vaiheessa enää viitsi alkaa muuttelemaan. Sillä mennään, ikuiset överit, Jone naurahtaa.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Se on raskasta rockia, jossa on traditionaalisia vaikutteita jopa 6070-luvulta, Jone kertoo. Ehkä vaihtoehtoinen raskas rock kuvaa sitä parhaiten, vaikka mihinkään tiettyyn genreen emme haluakaan jumittua.

Olette työskennelleet alkuvuodesta yhdessä tuottajalegenda Hiili Hiilesmaan kanssa.  Miten yhteistyö syntyi?

Kaikki lähti ideasta, että haluttiin ulkopuolinen tuottaja, Jone sanoo. Ajateltiin, että se veisi meitä bändinä jollain tavalla tason ylöspäin. Hiilesmaa tuntui hyvälle tyypille ja hän kiinnostui yhteistyöstä. Hän on  sosiaalisesti taitava henkilö sekä erittäin ammattitaitoinen. Hän ymmärtää, että parhaan mahdollisen tuloksen saa irti ympäristössä, jossa ei ole liikaa paineita. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen.

Uusi levynne on siis valmistumassa. Millaisella aikataululla aiotte saada sen valmiiksi?

Kokopitkän ilmestymispäivämäärää ei ole vielä sovittu, Jone kertoo. Veikkaisin, että syksyllä saattaisivat olla kaikki biisit kasassa. Pari biisiä on jo valmiina, mutta muuten studiosessiot ovat nyt paussilla. Tällä hetkellä keikkailemme aktiivisesti ja toukokuussa lähdemme Tsekkeihin kiertämään.

Millainen uudesta levystä sitten tulee, verrattuna edellisiin?

Tämä levy tulee olemaan luultavasti saundillisesti raskain levymme, kertovat miehet. Progressiivisuus  ei niinkään enää kuulu, mutta tietty linjakkuus kyllä. Teksti on synkkää, rakkausballadeja ette tule kuulemaan. Lyriikoissa on tietynlaista kovuutta ja realismia. Ja tarinankerrontaa. Ei myö osata tehdä iloisia ja positiivisia biisejä hehe.

Suomessa on pari kappaletta rokkia soittavaa bändiä. Millä erotutte joukosta?

Ensimmäiseksi vahvuudeksi sanoisin vahvat kappaleet. Meillä on sellainen hyvä, vahva materiaali. Lisäksi rohkeus biisien teossa, sanoittamisessa ja esiintymisessä. Meidän keikat eivät koskaan ole sellaisia muniinpuhalteluja. Saundillisesti tulee mieleen Mikin uniikki retro-orgaaninen saundi. Myös ote soittoon on erilaista ja rohkeaa. Kai tuo joku muusikko sitten on, naurahtaa Jone.

Ollaan jo aikuisia poikia, kokemuspohjaa löytyy ja uskalletaan  kokeilla erilaisia juttuja. Ei mua kiinnosta vittuakaan joku formaatti, jos jotain on löydettävissä, se löytyy kokeilun kautta.

Kristallipallo käteen, miltä tulevaisuus näyttää?

Tsekkeihin ollaan lähdössä keväällä, se on hieno uusi juttu, Miki kertoo. Sen jälkeen meitä odottaa parin viikon Kiinan kiertue Elokuussa 2011. Tämä varmistui ihan hetki sitten. Olisi hienoa tehdä musiikkia ihan täyspäiväisesti, Suomessa sellainen ei vaan ole ihan niin helppoa. Ulkomaille jos ovet avautuisivat niin mikäs sen hienompaa. Tavoitteena tulevaisuudessa stressitön musiikin tekeminen. Saa nähdä onnistuuko.

Saatte valita minkä bändin tahansa, kenen kanssa lähtisitte huomenna maailmankiertueelle, jos saisitte valita? – The Doors, vastaavat kummatkin melkein yhdestä suusta.  –No Led Zeppelin sitten, jos The Doors jo meni, Miki sanoo.

Mitä vielä haluaisitte kertoa lukijoille?

– Mä voisin kertoa mun alusvaatefetissistä, mutta en kerro siitä nyt, Jone vihjaa.

Tähän on ehkä ihan hyvä lopettaa. Kiitos Gotham O.D ja muistakaa, että Tsekeissä voi juoda myös vettä!


Keikalla :
# 22.04.2011 Pashafest, Next Step, Varkaus
# 23.04.2011 Pub Katse, Jyväskylä
# 30.04.2011 Music Bar Corona, Pieksämäki
# 07.05.2011 Alexia, Loviisa
# 13.05.2011 Castro Pub, Vesileppis, Leppävirta (Semi-Acoustic)
# 14.05.2011 Savonsolmu, Pieksämäki
# 21.05.2011 Euro Bike Fest, Pasohlįvky, Czech Republic
# 27.05.2011 Happytime, Savonlinna
# 28.05.2011 Mopo Rock, Leppävirta

Lisäinfoja: www.gothamod.com
www.myspace.com/gothamod

Teksti : Niina Linna

Kuva : Lars Johnson Photography

Kommentoi julkaisua