Hard rockia Bon Jovin ja Pink Cream 69:n hengessä – arviossa Panoraman ”Around The World”

Kitaristi Sammy Lasagni ja vokalisti Christian Palin tapasivat vuonna 2008, kun he esiintyivät yhtä aikaa omien yhtyeidensä kanssa. Lasagni ja Palin tulivat hyvin juttuun ja sopivat perustavansa jonain päivänä yhtyeen. Vuonna 2015 suunnitelma sitten toteutui, kun parivaljakko alkoi haalia yhtyettä kasaan. Ensimmäiseksi mukaan päätyi basisti Dennis Ward, joka on toiminut myös tuottajana Unisonicille ja Pink Cream 69:lle. Seuraavaksi yhtyeen riveihin pestautuivat kitaristi Ben Varon, joka on aiemmin vaikuttanut muun muassa Amoralissa ja Grease Helmetissä. Rumpujen taakse päätyi sveitsiläinen Philipp Eichenberger.

Panoraman ”Around The World” sisältää yksitoista melodista hard rock -kappaletta. Tyylinsä suhteen Panorama lähentelee välillä Bon Jovia ja Pink Cream 69:ää, mikä ei toisaalta ole ihme, kun basisti on ollut tuottamassa jälkimmäistä yhtyettä. Solisti Palinin ääni on hyvin taipuvainen, minkä voi kuulla ”Around The World”-, ”Heart Has Been Broken”- ja ”Shout It Out!” -kappaleissa.

”Around The World” on pääasiassa menevää rockia, mutta siltä löytyy myös kevyempää tunnelmointia ”The Highest Mountainin” muodossa. ”Jammin In The Jungle” sisältää nimensä mukaisesti verkkaisempaa jamittelua, jota kuunnellessa ei malta pysyä paikallaan. Vastaavasti ”One For All” erottuu muista hienoisella power metal -henkisyydellään.

Kokonaisuudessaan Panoraman esikoisalbumi on tasaisen hyvä levy, jolta ei löydy kompastuskiviä. Sisällöllisesti levy on todella hard rock -henkinen ja tekee kunniaa esikuvilleen. Hienoisesta persoonattomuudesta albumi kuitenkin kärsii. Yhtye kuulostaa paikoitellen vahvasti Bon Jovilta, mikä ei toki ole huono asia, mutta Panoramalla on riski leimautua Bon Jovin kopioksi. ”Around The World” on kuuntelemisen arvoinen rock-levy, jota kuunnellessa tulee hyvälle mielelle.

7+/10

Kappalelista:

 1. Around The World
 2. Standing My Ground
 3. The Glory Within
 4. Gates Of Babylon
 5. The Highest Mountain
 6. Jammin In The Jungle
 7. One For All
 8. The Other Side
 9. Heart Has Been Broken
 10. Shout It Out!
 11. World On Fire

Panorama Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen