Hateform – Origins Of Plague

Kirjoittanut Riku Mäkinen - 13.10.2010

Vuoden 2009 tulokkaaksi Finnish Metal Awardsissa valittu Hateform julkaisee toisen levynsä. Kauas on menty sitten alkuaikojen perus deaththrashista koska uusi albumi ”Origins Of Plague” on pikemminkin melodista death metallia johon silloin tällöin sotketaan progekokeiluja ja rauhallisempia hetkiä.

Voisi kuvitella, että eri tyylilajien vaihtelu tekisi levystä mielenkiintoisen mutta valitettavasti tässä ei kylläkään tällä kertaa olla onnistuttu. Se ei tarjoa ainuttakaan varsinaista kohokohtaa, joka jäisi kuuntelijan mieleen ja loppujen lopuksi hetkittäiset progekokeilutkin lähinnä ärsyttävät ja pilaavat sen toisen mahdollisuuden, jolla levystä tekisi metalli levyksi mielenkiintoisen: aggressiivisuus.

Vuodesta 2004 toimineen yhtyeen jäsenet kyllä hallitsevat soittimensa, mutta toisin kuin esim. Children Of Bodom, Hateform esittelee soittotaitojansa äärimmäisen ärsyttävällä tavalla. Se ei tarjoile mahtavia kitarasooloja tai hienoja rumpufillejä, vaan lähestulkoon keskeyttää kappaleita välillä progeillakseen. Anteeksi nyt vain, mutta ainakin allekirjoittanut haluaa kuunnella Dream Theaterinsa ja Morbid Angelinsa eri levyiltä.

Ei Hateform huono yhtye ole, eikä ”Origins Of Plague” huono levy, mutta se on mitäänsanomaton ja tylsä. Jos kaikkiaan 9 kappaleen levyn mieleenpainuvin kohta on sen viimeisen kappaleen ”Set Out The Sun” viimeiset minuutit, jolloin tarjoillaan jonkin sortin sellosoolo, ei levylle voi kovin mairittelevaa arvosanaa antaa.

Hateform on raskaimmillaan kuin Hypocrisy ja pehmeimmillään kuin Bon Jovi. Mutta se intohimo ja oman identiteetin löytäminen yhtyeeltä on valitettavasti pahasti hukassa, ainakin vielä toistaiseksi.

4/10

Kappalelista

1. Hate Equals Salvation
2. Foundry
3. Abhorrent Reincarnation
4. Rise Of The Deceived
5. Remain Unbound
6. Non Compos Mentis
7. There Will Be None
8. Needles Be Driven
9. Set Out The Sun

Kirjoittanut Riku Mäkinen

One thought on “Hateform – Origins Of Plague

  1. James

    Hyvä arvostelu!

Comments are closed.

Luetuimmat

Uusimmat