Helloween – My God-Given Right

Niin se aika vain rientää, ikään kuin huomaamatta on saksalainen Helloween ollut kasassa jo yli kolmekymmentä vuotta. Se on kunnioitettava ikä heavy-yhtyeelle. Nyt julkaisuvuoron on saanut yhtyeen viidestoista studioalbumi, ”My God-Given Right”.

Albumi lähtee käyntiin ”Heroes”-nimisen kappaleen myötä. Tässä tarjoillaan perinteistä saksa-heavyä, eli ei mitään maatamullistavaa. ”Battle’s Won” -kappaleessa lyödäänkin jo hieman isompaa vaihdetta silmään. Siinä on enemmän mahtipontisuutta ja melodiaa kuin edeltävässä kappaleessa ja se onkin hyvin perinteinen Helloween-ralli. Seuraavaksi kuullaan albumin nimikkokappale ”My God Given Right”. Tässäkin kappaleessa on havaittavissa vanhaa tuttua Helloweeniä yllin kyllin. Joistakin kappaleista tulee mieleen, että miltähän nämä kappaleet kuulostaisivat edellisen laulajan, Michael Kisken, tulkitsemina, ja ”My God Given Right” on kieltämättä yksi niistä. Ei nykyinen vokalisti Andi Deriskään huono laulaja ole, mutta hetkittäin liian tasapaksu.

Kun albumia kuuntelee pidemmälle, joutuu jälleen toteamaan, ettei yhtyeen laulaja ole ainoa asia, joka välillä tuntuu junnaavan paikoillaan. Ikävä kyllä sitä tuntuu myös tekevän albumin kappalemateriaali. Ei kukaan varmasti odotakaan, että yhtye enää saisi aikaan ”Keeper Of The Seven Keys” -albumien (1987 ja 1988) kaltaisia klassikoita synnytettyä, mutta kyllä nämä viimeaikaiset levyt tuntuvat silti polkevan hieman liikaa paikallaan. Hyviä kappaleita kyllä on, eikä tälläkään levyllä ole yhtään täysin paskaa biisiä, muttei myöskään yhtäkään voittajabiisiä. Albumilta puuttuu selkeät timanttikappaleet, jotka nousisivat selkeästi ylitse muiden. Nyt albumilla on kolmetoista kappaletta, jotka ovat kyllä ihan hyviä, mutta kuinkakohan moni näistä kappaleista pyörii mielessä esimerkiksi kahden vuoden päästä? Tuskin kovinkaan moni.

Helloween on edelleen hieno yhtye, jonka taivalta tulen seuraamaan hamaan tappiin asti, mutta nyt yhtye on selkeästi asettunut liian tutun ja turvallisen yhtyeen rooliin. Se tekee levyjä uskaltamatta haastaa fanejaan tai itseään. Tämä on kieltämättä juuri sitä, mitä Helloweenilta sopi odottaakin, tuttua ja turvallista, mutta mielestäni tämä yhtye pystyisi parempaankin.

6/10

Kappalelista:

1.Heroes
2.Battle’s Won
3.My God-Given Right
4.Stay Crazy
5.Lost In America
6.Russian Roulé
7.The Swing Of A Fallen World
KaaosZine levyt8.Like Everybody Else
9.Creatures In Heaven
10.If God Loves Rock ’n’ Roll
11.Living On The Edge
12.Claws
13.You, Still Of War

http://www.helloween.org/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua