Helmikuussa lämmittää uusi folk metal ja Stam1na

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 31.1.2021

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Helmikuu näyttää julkaisujen saralla hyvinkin vilkkaalta. Tässäpä niistä muutamia, jotka varmasti kiinnostavat lukijoitamme.

Korpiklaani – Jylhä

Ränttätänttäheavyn sanansaattaja maailmalla eli Korpiklaani tuo jälleen kuultavaksemme uutta ilottelua “Jylhä”-levyn muodossa. Tämän tahdissa päästään toivottavasti humppaamaan ensi kesän festareilla eri puolilla maailmaa.

The Ruins of Beverast – The Thule Grimoires

Tunnelmallisen black metalin saralla yksi tämän hetken mielenkiintoisimpia toimijoita on saksalainen The Ruins of Beverast. Helmikuun alussa yhtyeeltä saadaan neljän vuoden tauon jälkeen kuultavaksi uusi levy. Välissä bändi on ollut mukana parillakin splitillä, mutta nyt tarjolla olisi kokonainen levy vain tämän porukan musiikkia. Voi kuinka odotankaan, että pääsisin jollekin hämyiselle klubille todistamaan näitä uusia biisejä!

Angelus Apatrida – Angelus Apatrida

Espanjan oma thrash-partio julkaisee helmikuun alussa nimikkoalbuminsa, joka on jo yhtyeen seitsemän täyspitkä. Bändin esikuvat tulevat selkeästi jenkkilästä, ja esimerkiksi Testament-vibat ovat kyllä eittämättömät. Rässiliivit päälle ja pittiin pyörimään!

Les Chants De Nihil – Le Tyran et L’Esthète

Ranskalaista esoteristista black metalia parhaimmillaan tulee tuutista helmikuussa. Bändin ikävuodet lähentelevät jo viittätoista, ja nyt ilmestyvä levy on sen viides. 

Coronary – Sinbad

Tamperelainen Coronary huutaa perinteisen heavy metalin nimeen. Nyt julki saadaan yhtyeen debyyttilevy. Bändistä löytyy jäsenistöä, jonka juuret löytyvät esimerkiksi Prestigestä, Korpiklaanista ja Rytmihäiriöstä, joten mielenkiinnolla odotan, mitä tällä porukalla on tarjota.

 

Lake of Tears – Ominous

Göötanmaalta kuuluu tuskanparahdus, kun Lake of Tears julkaisee levyllisen verran surumielistä goottimetalliaan. Bändiltä ei ole saatu uutta musiikkia kymmeneen vuoteen, joten tässä on varmasti yksi helmikuun odotetuimpia levyjä.

https://youtu.be/CSHwD6JFRcI 

Architects – For Those That Wish to Exist

Helmikuun loppupuolella luureihin saadaan puolestaan englantilaista post-metalcorea. Bändi jatkaa yhä vakavien asioiden äärellä ja pyytää kuulijoitaan tarkkailemaan omaa käytöstään maapallon henkiinjäämisen näkökulmasta.

Alice Cooper – Detroit Stories

Kun kauhurokkareista puhutaan, ei koskaan voi olla mainitsematta Alice Cooperia, jota voitaneen hyvillä mielin pitää genren esi-isänä. Niinpä vain herra tempaisee uuden levyn eetteriin kuun loppupuolella.

Epica – Omega

Sinfonista metallia Hollannista tarjoilee jälleen Epica, joka on kasvanut jo melko suuriin mittoihin vuosiensa varrella. Näyttävää metallia jylhien elementtien saattelemana, olkaa hyvät.

Musta Kuun Lapset – Kruunu

Mustan Kuun Lapsien tuorein tuotos on ainakin itselleni yksi alkuvuoden odotetuimpia julkaisuja. Luvassa on tällä kertaa täysin akustinen levy, joka varmasti tuo oman lisänsä bändin melankoliaan. Levyllä tullaan kuulemaan myös yhtyeelle hiukan oudompia instrumentteja.

Evergrey – Escape of the Phoenix

Göteborgilainen Evergrey on kulkenut pitkän tien progressiivisen power metalin poluilla, eikä tie johda umpikujaan vieläkään. Tummanpuhuvilla lyriikoillaan puhuttelevan bändin uusin levy on sen diskografiassa jo selkeästi kympin yläpuolella, jos lukumäärää katsotaan.

Moonspell – Hermitage

Lisää pitkän tien kulkijoita tarjolla, koska myös Portugalin suunnasta kajahtaa. Goottikuvasto on varmasti vahvassa käytössä, kun Moonspell leipoo uutukaisensa hypisteltäväksi.

Tyrantti – Orjaplaneetta

Nyt nimittäin lähtee! Helsinkiläinen heavy-yhtye Tyrantti ei pelkää eikä leiki. Helmikuun loppupäivinä saadaan kuulla, mitä tämä trio on keksinyt kakkoslevyllään. Varo Tyranttia!

Einherjer – North Star

Yksi Norjan viikinkimetallin pioneereista julkaisee helmikuun lopulla yhdeksännen studiolevynsä. Tällä kertaa vuorossa on jälleen kokonaan englanninkielinen levytys. Einherjerin julkaisut ovat niitä, joita odottaa innolla. Tarjolla on varmasti jälleen anteeksipyytelemätöntä meteliä.

Stam1na – Novus Ordo Mundi

Stam1nan Antti Hyyrynen on lupaillut, että helmikuussa julkaistava yhtyeen yhdeksäs albumi on paluu nopeuteen ja raakuuteen. Tämä on levy, jota varmasti tullaan kuulemaan radioaalloilla ja jota moni kiihkeästi odottaa. Jos ensi kesänä päästään festareille, niillä varmasti kuullaan tämänkin levyn materiaalia ahkeraan.

Luetuimmat

Uusimmat