Helsinkiin psykedeelisen maalaus- ja levynkansitaiteen näyttely – avajaiset 16.2.2017

Kirjoittanut Ville Kangasniemi - 14.2.2017

Creat esittää:

Olli Kiviluoto: PSYYKEKARKKIA – Levynkansia ja muita maalauksia

16.–28.2.2017, Creat Space, Albertinkatu 12, Helsinki
Avoinna klo 12–18 (maanantaisin suljettu)

Yhteistyössä: Svart Records ja Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy

Onko vapaa tahto illuusio? Miten löytää merkityksellisyys maailmankaikkeudessa, joka vaikuttaisi olevan moraalisesti mykkä? Onko transsendenssi mahdollista, jos kaikki on materiaa? Saako avajaisissa ilmaista Kukkoa?

Pohjanmaan mullissa versoneen musiikkirihmaston tuotokset maailmalle visualisoinut Olli Kiviluoto muuttaa Creat Spacen psykedeeliseksi testilaboratorioksi. Muun muassa Oranssi Pazuzu– ja Kairon; IRSE! -yhtyeiden kansitaiteista tunnettu Kiviluoto kuvailee Psyykekarkkia-näyttelyään näin:

”Creat Spacen näyttely on yksi kokonainen teos, jossa maalaukset on valaistu sykkivillä värivaloilla. Valojen funktiona on tuoda ilmi värien ilmenemisen suhteellisuus ja samalla luoda hypnoottinen elävä pinta.”

Näyttelyn maalaukset ovat peräisin vuosilta 2010–2017. Mukana on myös Oranssi Pazuzulle ja Kairon; IRSE!:lle tehtyjä kuvitusoriginaaleja.

Luvassa on ”itseensä kiertyviä mekaanisia elementtejä, urbaaneja rakenteita, sykkivää lihaa, karkkikuvioita ja muita absurditeetteja”.

Näyttelytilan äänimaailman ovat luoneet ensi kesänä Roskilden festivaalilla esiintyvä psykedeelinen black metal -yhtye Oranssi Pazuzu sekä parhaillaan Hexvesselin ja Death Hawksin kanssa Suomea kiertävä kaustrock-bändi Kairon; IRSE!.

Psyykekarkkia-näyttelyn avajaisia juhlitaan torstaina 16.2.2017 klo 18–21. Tervetuloa!

***

Olli Kiviluoto: PSYYKEKARKKIA – Levynkansia ja muita maalauksia

16.–28.2.2017, Creat Space, Albertinkatu 12, Helsinki
Avoinna klo 12–18 (maanantaisin suljettu)

***

Olli Kiviluoto (s. 1979) on nurmolaislähtöinen kuvataiteilija, joka on myöhemmin ajautunut Turkuun. Kiviluodon maalaustyyli on epämääräinen sekoitus psykedeliaa, surrealismia, futurismia ja kubismia. Tärkein yhteinen nimittäjä hänen töilleen on liikkeen vaikutelman luominen. 

LA Weeklyn ”maailman pelottavimmaksi bändiksi” nimeämä Oranssi Pazuzu on 2007 yhteenmuotoutunut psykedeelisen black metalin edelläkävijä. Viime vuonna yhtye julkaisi neljännen studioalbuminsa Värähtelijän, joka tarjoaa kuulijalleen riitinomaisen ja ahdistavan mutta kiinnostavan kokonaisuuden.

Muun muassa The Guardianin ja Prog Magazinen ylistämä Kairon; IRSE! räjäytti vuoden 2017 käyntiin Ruination-albumilla, jossa monimutkainen melankolia yhdistyy korullisiin melodioihin.

***

LISÄTIEDOT, HAASTATTELUPYYNNÖT JA TEOSKUVAT:
Olli Kiviluoto  |  olli.kiviluoto@gmail.com  |  040 244 6219

Luetuimmat

Uusimmat