Hero Dishonest – Dangerous

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 19.10.2010

Epärehelliset sankarit ovat palanneet neljän vuoden tauon jälkeen vanhempana kun koskaan ennen! Melua ja meininkiä on takana jo 11 vuotta, siinä sivussa on väännetty viisi täyspitkää albumia sekä läjä muita minijulkaisuja. Albumeista uusin ”Dangerous” pamahti allekirjoittaneen postiluukusta sisään hetki sitten ja käsissä on kaikin puolin mielenkiintoinen kokonaisuus.

Hero Dishonestin päämaja sijaitsee Helsingissä, nämä herrat veivaavat hardcore punkkia huimalla vauhdilla ja rennolla meiningillä. Mukaan on upotettu myös aimo annos omaperäistä huumoria ja itseironii joka käy ilmi päällimmäisenä jo huikeista taiteilijanimistä: Keke Keke Homo, Molo Ferrari, Jeff Manneman, Klemm Benton. Yhtye on myös aiheuttanut yleistä pahennusta ympäri maailmaa aina Amerikkaa myöten ja jakanut lavan mm. Convergen, Death Breathin ja The Locustin kanssa.

Näin vanhoilla päivillä on kuitenkin meininki jossain määrin muuttunut aiemmasta, kuten esim. edellisen täyspitkän ”When The Shit Hits The Man” pisin kappale oli kestoltaan 2min. ja ”Dangerousilla” pisin hipoo jo 4 minuuttia. Tuskin herrat ovat kuitenkaan yhtään aikuistuneet vuosien varrella, sitä on ainakin hyvin vaikea uskoa. Musiikkiin on otettu rennompi ote ja siitä on tullut monipuolisempaa, hardcore punkin lisäksi veivataan nyt myös osittain punk rock vaikutteilla ja tämähän toimii! Lyhyempien purkauksien lisäksi ”Dangerousilla” on tarjolla kokonaisia eeppisiä tarinoita kuten ”Space Command”, ”Cult Of Comfortable Everyone” tai ”Company Bad Man”, joista viimeinen on ehdottomasti koko levyn kohokohta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hero Dishonest tarjoilee onnistuneesti kerta toisensa jälkeen hupaisaa vaihtelua hardcore skeneen. Pieniä puutteita löytyy mutta vähät niistä, ”Dangerous” on kaikin puolin tutustumisen arvoinen albumi tältä ahkeralta hc-punk bändiltä. Albumi julkaistaan 27. lokakuuta IfSocietyn kautta joten nyt olisi korkea aika pistää ennakkotilaus matkaan!

7/10

Kappalelista:

1. Spam Me Up, Scotty
2. Fag Agenda
3. The Biggest Asshole
4. Dead Mans Sauerkraut
5. Men At A Park
6. Birth, Sports Illustrated, Death
7. Standards
8. Space Command
9. Company Bad Man
10. Finger On A Button
11. Eggs And Toast And Stars Implode
12. The Shaved Beast
13. Like A Moth To A Flame
14. Bad Days Mounting
15. Dance Of The Headless Cheese Man
16. A Cult Of Comfortable Everyone

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

http://www.myspace.com/herodishonest

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen