HIM julkaisee kokoelman lokakuussa

Maamme menestyneimpiin yhtyeisiin niin kotimaassa kuin kansainvälisillä markkinoilla lukeutuva HIM juhlistaa tänä vuonna 20-vuotista olemassa oloaan julkaisemalla kokoelman ”XX – Two Decades of Love Metal” 26. päivä lokakuuta Sony Musicin kautta. Kyseessä on yhtyeen ensimmäinen kokoelma, joka kattaa heidän koko uransa. Juhlakokoelma sisältää yhden uuden kappaleen, ”Strange World”, joka on uutta tuotantoa HIM:ltä sitten vuoden 2010. Artistinimeä Ké käyttävä Kevin Grivois julkaisi kappaleen 90-luvulla, mutta Suomessa kappaletta ei ole ollut saatavilla aiemmin. ”Strange World” julkaistaan digitaalisesti perjantaina 21. syyskuuta. Kappaleesta on kuvattu myös musiikkivideo. Kokoelma julkaistaan koko Euroopassa samanaikaisesti Sony Musicin kautta.

Kun yhtye perustettiin 90-luvun alussa, nimenä oli His Infernal Majesty, josta myöhemmin alettiin käyttää lyhennettä HIM. HIM aloitti kutsumaan musiikkiaan love-metalliksi jo vuonna 1996.
HIM saavutti ensimmäisenä suomalaisena yhtyeenä Yhdysvalloissa kultalevyn (yli 500 000 myytyä albumia) albumillaan Dark Light (2005). Yhtye on myös myynyt platinaa ja kultaa saksankielisissä maissa ja hopeaa muun muassa Isossa-Britanniassa Love Metal –albumillaan (yli 50.000 kpl). HIM on kaikkien aikojen kaupallisesti menestynein suomalaisyhtye. HIM:in levyjä on myyty yli viisi miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Yhtye on julkaissut lukuisia menestyshittejä, kuten Join Me In Death, Poison Girl, Right Here In My Arms, Wings Of A Butterfly, Killing Loneliness, Your Sweet 666, In Joy And Sorrow, Wicked Game, Buried Alive By Love, The Kiss Of Dawn ja The Funeral Of Hearts.

Menestyksekäs ja maailmalla tunnettu Helldone Festivaali järjestetään jälleen tänä vuonna. HIM on ehtinyt juhlistaa vuoden vaihtumista Tavastia-klubin lavalla peräti 11 kertaa, joista viisi vuotta Helldone Festivaalin merkeissä. Tänä vuonna HIM nousee Tavastian lauteille neljänä iltana peräkkäin. Helldone Festivaalin yleisössä on totutusti nähty runsaslukuinen joukko ulkomailta Suomeen matkanneita HIM-faneja, joista kaukaisimmat vieraat ovat tulleet aina Meksikosta ja Australiasta saakka. Helldone on joka vuosi myyty loppuun ennätysajassa. Festivaali tiedottaa tarkemmin lippujen myyntiintulosta ja aikatauluista lähiaikoina.

HIM alkaa syyskuussa työstää uutta, talvella 2013 julkaistavaa studioalbumia. Kiertueilla ja festivaaleilla HIM nähdään kevään, kesän ja syksyn 2013 aikana.

Kokoonpano:
Ville Valo (laulu)
Mikko ”Mige” Paananen (basso)
Mikko ”Linde” Lindström (kitara)
Janne ”Burton” Puurtinen (kosketinsoittimet)
Mika ”Kaasu” Karppinen (rummut)

Kokoelman biisilista:

 1. Strange World
 2. Join Me (In Death)
 3. Heartkiller
 4. Wings Of A Butterfly
 5. The Kiss Of Dawn (Radio Edit)
 6. The Funeral Of Hearts (Radio Edit)
 7. Right Here In My Arms (Radio Edit)
 8. Pretending
 9. Buried Alive By Love (Radio Edit)
 10. Gone With The Sin
 11. Your Sweet Six Six Six
 12. The Sacrament (Radio Edit)
 13. Wicked Game
 14. Killing Loneliness
 15. Bleed Well (Radio Edit)
 16. In Joy And Sorrow (Radio Edit)
 17. Poison Girl
 18. Scared To Death
 19. When Love And Death Embrace (Radio Edit)
 20. Heartache Every Moment

Kommentoi julkaisua