HIM, Mayhem, Suicidal Tendencies ja Brujeria Tuska Open Airiin

him_tuska_vjuurikkalaEnsi vuonna 20 vuotta täyttävä Tuska Open Air järjestetään jälleen Helsingin Suvilahdessa 30.6.-2.7.2017, ja festivaali on nyt paljastanut ensimmäiset kiinnityksensä ensi kesälle. Pääesiintyjänä nähdään kotimaamme legendaarisimpiin metalliyhtyeisiin lukeutuva HIM, joka soittaa tulevana kesänä sekä uransa ensimmäisen Tuska-keikkansa, että ensimmäisen ulkoilma konserttinsa Helsingissä. Muita vahvistuneita esiintyjiä ovat hiljattain uuden ”World Gone Mad” -albuminsa julkaissut crossover thrashin kärkinimiin lukeutuva Suicidal Tendencies, norjalainen black metal -pioneeri Mayhem sekä meksikolais-amerikkalainen death/grind -jyrä Brujeria, jonka tuore ”Pocho Aztlan” -albumi ylsi Billboardin Top Latin Albums -listan kolmannelle sijalle asettaen samalla uuden ennätyksen koko genrelle. Erikoishintaiset Early Crow -kolmen päivän liput ovat nyt myynnissä Tiketin, Ticketmasterin ja Lippupisteen kautta hintaan alkaen 119€.

Totta se on: Suomen pitkäikäisintä ja kauneinta metallifestivaalia, Tuskaa, juhlitaan ensi kesänä jo kahdettakymmenettä kertaa. Pitkä tie on kuljettu Tavastialta, VR:n makasiinien ja Kaisaniemen kautta Suvilahteen, jonne karavaani saapui ensimmäisen kerran 2011. Kahdennetkymmenennet Tuska-bakkanaalit järjestetään 30.6.-2.7.2017. Merkatkaa kalentereihinne – verellä.

HIM PÄÄESIINTYJÄKSI

Vihdoin ovat tähdet ja sydämet osuneet oikeaan asentoon ja HIMin ensimmäinen Tuska-keikka on lopultakin tosiasia. Ville Valon luotsaaman legendaarisen yhtyeen Tuska-esiintyminen on ollut työn alla käytännössä koko festivaalin historian ajan ja viimeinkinSuomen kansainvälisesti kenties tunnetuin metallibändi saadaan Tuskan lavalle.Huomionarvoista on myös se seikka, että Tuska-veto on HIMin uran ensimmäinenulkoilmakonsertti Helsingissä, joten historian siivet todellakin havisevat rajusti.Tuskan ja HIM:in tarinat kietoutuvat yhteen vuosituhannen vaihteessa alkaneen metallinvaltakauden näkyvimpinä kotimaisina niminä. Sekä HIM että Tuska saivat lähessamanaikaisesti tuulta purjeisiinsa, kun samassa skenessä pyörineiden Ville Valon ja TonyTalevan visiot alkoivat konkretisoitumaan. Villen bändistä alkoi kasvaa yksi aikakaudensuurnimistä ja Tony järjesti ensimmäisen Tuska-festivaalin, josta oli tuleva Suomen suurinja pitkäikäisin metallikansan vuotuinen kokoontuminen.Muut tässä vaiheessa ensi kesän kinkereille vahvistuneet artistit ovat Mike ”Cyko Miko”Muirin johtama crossover-pioneeri Suicidal Tendencies, black metal -klassikko Mayhem,joka esittää ”De Mysteriis Dom Sathanas”-albuminsa kokonaisuudessaan, sekämeksikolais-amerikkainen äärimetallikuumotusryhmä Brujeria. Lisää esiintyjiä julkistetaanpiakkoin.

20-VUOTTA EIKÄ SUOTTA

Tuskan saavuttaessa näinkin arvokkaan merkkipaalun, täytyy sitä toki juhlistaa sen arvollesopivalla tavalla. Kuten aiemmin on tiedotettu virallinen Tuska-ikoni Jone Nikula työstääparhaillaan Tuska-kirjaa, joka kokoaa festivaalin kaksi vuosikymmentä kansien väliin.Materiaalin kokoamista varten on avattu kuvapankki, jonne myös sinä voit ladata kirjassakäytettäväksi kuvia, tarinoita, tai mitä vaan Tuska-liitännäistä vuosien varrelta. Kaikki ovattervetulleita jakamaan Tuska-muistojaan, kuvapankki löytyy osoitteesta www.tuska.fi/kirja.Festivaalialueen palveluiden kehittämistyötä jatketaan unohtamatta viime vuosienonnistuneita uudistuksia. Muiden muassa Kenttäsauna, Black Dining, TuskaLibre-alue janeloslava puheohjelmineen palvelevat festivaalikansaa jatkossakin. Aluepalveluista jamuista käytännön kuvioista tiedotetaan lisää myöhemmin.

EARLY CROW –LIPUT MYYNNISSÄ NYT

Erikoishintaiset kolmen päivän Early Crow -liput ovat myynnissä Tiketin, Ticketmasterin jaLippupisteen verkostoissa hintaan alkaen 119 e. Early Crow -liput ovat myynnissä nytilmoitetulla hinnalla kuluvan vuoden loppuun tai niin kauan kuin tavaraa riittää. Lippuja onmyynnissä rajoitettu erä, joten toimi nopeasti.Muista lippukategorioista, VIP-paketeista ja niiden hinnoista tiedotetaan myöhemmin.Juhlavuoteen latautumisen voit aloittaa mehustelemalla Tuska 2016 virallisellaaftermoviella:

Yksinkertainen on kaunista; Tuskan löytää nykyään verkosta Tuska.fi -osoitteesta.Yhteistyössä: Radio Rock, Inferno, Imperiumi, Alepa.

LISÄTIEDOT:

tuska.fifacebook.com/TuskaOpenAir

twitter.com/tuskafestivalinstagram.com/tuskafestival

#tuska2017

#metalsummer2017

#tuska20th

#tuskafestival

#tuskalive

yleiskuva2

Kommentit