Horros – Maailman Palkka

Soundit ovat kylmät ja kaunistelemattomat kuin Darkthronella. Kaahaus ja ”ugh”-huudot kuin Terveillä Käsillä ja äänimaisemat ovat synkkiä kuin Unkindilla. Sitä kaikkea on hämeenlinnalainen . Jos edellä mainitut ei soita kelloja millään tavalla, niin kyseessä on tummasävyistä crustia doom metal-fiiliksellä ja hardcore-otteella.

Aivan uusi tuttavuus Horros ei kuitenkaan ole, sillä kaksi aiempaa seiskaa löytyy hyllystä entuudestaan, joten tiesin jo suoralta kädeltä mitä tämä kahdeksantoista minuuttinen debyyttialbumi pitää sisällään. ”Maailman Palkka” jatkaa suoraan siitä mihin ”Iron Birds”-seiskalla jäätiin ja myös b-puolen hidastelun puolelle kallistuva raita ”Silence” on uudella tuotoksessa uudelleen nauhoitettuna.

Positiivisena yllätyksenä oli jo alusta asti se, että soitto toimii järjettömän hyvin yhteen. Myös kieli on vaihtunut lähes kokonaan englannista suomeksi, artikulointi on selkeää ja Elias on alkanut käyttämään vokalisoinnissa enemmän puhdasta huutoa. Rumpalilla kuuluu olevan temput hallussa d-beatia ja blast beateja myöten. Riffikynäkin on kovassa terässä, sillä koukkuja ja napakkaa kaahausta riittää loppuun asti.

Kestoa albumilla ei tosiaan kovin paljon ole, mutta ”Maailman Palkka” kestää helposti kuuntelua niin kauan kun vaan jaksaa vinyyliä soittimessaan käännellä. Horros on myös yksi tämän hetken vakuuttavimmista ja kiinnostavimmista kotimaisista livebändeistä, joten mene keikalle ja osta levy jos heti kun siihen tulee mahdollisuus.

8/10

Kappalelista:

01. Maailman Palkka
02. Huominen
03. Painajainen
04. Kuiskaukset
05. Ikuinen Sota
06. Kello Käy
07. Silence
08. Loppu

https://www.facebook.com/horrosband

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

 

Kommentoi julkaisua