Huhumylly kiihtyy: tiedottaako Mudvayne comebackistaan huomisen aikana?

Nu metalin aallonharjalla yli kuusi miljoonaa albumia myynyt palaa yhteen ja lähtee takaisin tien päälle, vihjailee Inkcarceration-, Louder Than Life-, Aftershock-, ja Welcome to Rockville -festivaalien promoottori Danny Wimmer.

Ilmiselvin viittaus yhtyeen esiintymiseen Wimmerin järjestämillä festareilla lienee Danny Wimmer Presents -ohjelmatoimiston toimitusjohtaja Danny Hayesin Facebook-postaus, jossa leikitellään yhtyeen ”Dig”– ja ”Happy?” –kappaleiden nimillä:

Mudvayne nousi suuren yleisön tietoisuuteen 2000-luvun alussa debyyttialbumillaan ”L.D. 50”. Bändi nautti tasaista suosiota koko vuosikymmenen ajan, kunnes se vaipui viettämään hiljaiseloa vuonna 2010. Yli kymmenvuotiseksi venyneen tauon aikana bändin jäsenet ovat keskittyneet omiin projekteihinsa, kuten HellyeahiinSoften The Glareen ja Audiotopsyyn.

Viime vuosien aikana Mudvayne on pysynyt ihmisten huulilla lähinnä ”Dig”-hitistään väännetyn ’brbr DENG’ -meemin ansiosta.

Yhtyeen jäsenet ovat puhuneet comeback-suunnitelmistaan haastatteluissa aikaisemminkin, mutta kukaan ei ole tuntunut olevan kovin varma siitä tuleeko se koskaan tapahtumaan. Solisti Chad Gray on aiemmin todennut pysyneensä yhteyksissä muihin jäseniin, mutta keskittyneensä uuteen bändiinsä Hellyeahiin. Myös basisti Ryan Martinie, joka soittaa nykyisin omassa fuusiojazz-projektissaan Soften The Glaressa, on jakanut ajatuksiaan koskien Mudvaynen paluuta:

”Puhetta on ollut aina, mikä on hyvä asia. Olemme hyvin onnekkaita siinä, että tekemämme musiikki kerää edelleen jonkinlaista mielenkiintoa faneiltamme ja ihmisiltä, jotka olisivat aina halunneet nähdä meidät esiintymässä, mutta jotka eivät koskaan nähneet. Ilmassa pyörii edelleen kysymys siitä, aiommeko palata yhteen. Minulla ei ole antaa siihen mitään vastauksia. Voin sanoa vain sen, että on hauskaa, että ihmiset edelleen nauttivat Mudvaynesta. Kuten se koko ’brbr DENG’ -juttu. Tehkää hauskoja juttuja, naurattakaa ihmisiä ja jakakaa niitä. Mutta mitä tulee tulevaisuuteen… En tiedä, vain aika näyttää.”

Aika näyttää, saadaanko kuukausia kestäneelle huhumyllylle huomenna arvoisensa loppu. Voit sillä välin palata megahitti ”Digin” äärelle tässä:

Kommentoi julkaisua