Iced Earth antoi lausunnon Yhdysvaltain kongressitalon protestista: ”Emme suvaitse emmekä tue väkivaltaa”

Kirjoittanut Minttu Harju - 10.1.2021
Iced Earth promokuva 2017

Yhdysvaltalainen metalliyhtye Iced Earth julkaisi sosiaalisessa mediassa lausunnon kongressitalon protestista, johon bändin kitaristi ja multi-instrumentalisti Jon Schaffer osallistui. Schaffer on yksi henkilöistä, joita poliisi ja FBI etsivät.

Donald Trumpin kannattajat järjestivät mielenosoituksen estääkseen demokraatti Joe Bidenin vaalivoiton vahvistamisen. Neljä ihmistä on kuollut ja 52 mielenosoittajaa otettu kiinni.

Yhtyeen basisti Luke Appleton ja laulaja Stu Block julkaisivat lausunnon omilla Instagram-tileillään.

”Haluamme kiittää teitä, jotka olette lähettäneet kannustavia sanoja lähipäivien aikana. Osa on ollut huolissaan hiljaisuudestamme, minkä ymmärrämme hyvin. Tarvitsimme aikaa, jotta pystyimme kunnolla käsittelemään tietoja ja selvittämään faktat ennen kuin annamme lausunnon.

Ensialkuun EMME missään tilanteessa suvaitse tai tue mellakoita emmekä väkivaltaa, joihin mellakoitsijat osallistuivat 6. tammikuuta Yhdysvaltain kongressitalossa. Toivomme, että kaikki osallistuneet viedään oikeuteen, jossa heidän tekonsa tutkintaan ja he joutuvat vastaamaan teoistaan.

Murtunein sydämin lähetämme rakkautta ja ymmärrystä kaikille, jotka ovat kokeneet tuskaa tammikuun 6. päivän tapahtumista. Tunnemme syvää surua, ja ajatuksemme ovat perheiden parissa, joiden läheiset menehtyivät tuona päivänä. Ei ole olemassa oikeita sanoja lohdutukseen. Tietäkää vain, että jaamme shokkinne, surunne ja tuskanne. Paljon rakkautta kaikille.

Stu, Luke, Jake, Brent”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stu Block.Official (@stu.block_official)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luke Appleton (@lukeappletonofficial)