Ideaparkin Black Friday -ryntäys sai musiikkialan raivon partaalle

Ihmiset jonottivat keskiyöllä Seinäjoen Ideaparkin -tarjouksia

Iltalehti uutisoi tänä aamuna Seinäjoen Ideaparkissa muodostuneista Black Friday -väkijoukoista, ja pandemiasta pahasti kärsineen musiikkiteollisuuden edustajat nousivat välittömästi saattamaan mielipiteensä kuuluviin. otti lauantaina kantaa yleisötapahtumien osallistujamäärän kahteenkymmeneen henkeen 23.11 alkaen rajoittavaan päätökseen, kehottaen päättäjiä ”kohdistamaan rajoitukset sinne missä niillä on oikeasti vaikutusta, eikä sinne mihin niitä on helpointa kohdistaa.” Päätöksen voimaan astuttua peruuntumisuhan alle jäi pääkaupunkiseudulla lähes 200 keikkaa ja tapahtumaa, ja esiintymispaikoista ainakin Bar Loose päätti lopettaa toimintansa kevääseen asti kokonaan. Liitto kritisoi kannanotossaan myös turvallisuusmääräyksiä ja ohjeistuksia noudattaneen tapahtuma-alan toiminnan jatkuvaa supistamista, lukuisten muiden toimialojen jatkaessa toimintaansa lähes rajoitteitta. “Päätöksentekoon toisi perspektiiviä jos päätös samalla vaikuttaisi omaan tai läheisen toimeentuloon yhtä dramaattisesti kuin se nyt vaikuttaa muusikkoihin ja muihin taiteilijoihin”, toteaa Muusikoiden Liitto vastauksessaan päättäjille. Kuvia Ideaparkin ihmismassoista kanavillaan jakaneet muusikot tuntuvat olevan asiasta samaa mieltä:

Portion Boys -rumpali Roope Nieminen:

“Onko tämä nyt sitten reilua? Harvoin avaudun mistään mutta nyt kyllä vituttaa. Olis ihan kiva vaikka päästä töihinkin ens vuonna.”

Lost Society– basisti Mirko Lehtinen:

“I fucking hate people. I’m glad you all got your -20% toasters and smartphones. I just hate to see when a long term common effort is thrown to waste for fucking nothing.”

One Morning Left– solisti Mika Lahti:

“Näitä romujahan ei verkkokaupasta sais? Yli 20 ihmisen tapahtumat kyl perutaan..”

Erika Vikman:

“Kuhan markkinatalous jyllää! Ja taiteilijat sillan alle!”

SANNI:

“Kauheasti ajatuksia joista jokainen tuntuu kirjoitettuna vähän jo kuluneelta. Veikkaan et moni jakaa samat ajatukset. Ja aika moni ilmeisesti ei.”

JP Leppäluoto:

“Tekee mieli sanoa pahasti ja tilittää jotain mun töiden viemisestä, mutta nyt mulla on vaan vitun paha ja epäoikeudenmukainen olo.”

Niko Nova:

”Onneks ei ollu esiintyjiä tai/ja anniskelua tuolla, koska sillon toi ois ollu ihan hullu koronalinko. Onneks on kielletty semmonen hömpötys.”

Luna Kills– basisti Lassi Peltonen:

“Good job. All the restrictions going with music and culture in Finland. Then this happens? Because of Black Friday?? If you really need to, please buy your stuff online.”

Trust No One:

“If there had been musicians performing instead of a Black Friday sale, this wouldn’t have been allowed to happen.”

Lost Society -kitaristilaulaja Samy Elbanna:

”Fuck you all.”

Myös Bar Loose otti kantaa tapahtumateollisuutta kurittaviin koronarajoituksiin.

Kommentoi julkaisua