Ilosaarirock julkaisi Töminän esiintyjät

Kirjoittanut Teemu Hakala - 15.3.2012

Töminä-klubin ohjelma on nyt valmis. Töminässä kuullaan laajalla skaalalla kotimaista säröistä vaihtoehtomusiikkia. Klubin punk- ja hardcore-juuria kunnioittavat tamperelainen Vapaa Maa sekä Suomen vanhin edelleen toimiva hardcore-yhtye Terveet Kädet. Garagepunkin ja -rockin suuntaan kumartavat tuoreet kyvyt The Splits ja Räjäyttäjät. Itäsuomalaista väriä Töminässä edustavaa punk-trubaduuri Jukka Kiesi sekä legendaarisen Mana Manan muistoa ylläpitävä, Otra Romppasen johtama Murheenlaakso. Konkariosastolle kuuluvat myös Jamaikan skata ja perinteistä punkkia yhdistelevä The Valkyrians sekä noiserock-trio Fun.

Töminän ohjelman on tänä vuonna suunnittelut Janne Tamminen. Musiikkialan moniottelija on ollut jo pitkään tekemisissä Töminän ja Ilosaarirockin kanssa ja onpa mies vieraillut klubin lavallakin Endstandin riveissä. Muutaman vuoden tiukan punk- ja hardcore-kuurin jälkeen Töminän ohjelmaa haluttiin laajentaa laveammin vaihtoehtomusiikin suuntaan ja Tamminen pyydettiin puikkoihin. Mies itse oli pestistä mielissään, joten annetaampa hänen kertoa lisää:

– On oikeasti todella suuri kunnia olla järjestämässä Töminää. Ensimmäisen kerran on klubilla tullut käytyä silloin, kun tapahtuma oli vielä raviradan toisella puolella. Jo tuolloin tapahtumassa oli monipuolinen tarjonta vaikka pääpaino olikin punkissa, muistelee Tamminen.

– Tuota vaihtoehtoisuuden henkeä kunnioittaen olen yrittänyt valita bändit, jotka eivät välttämättä musiikillisesti kaikki ole superpunk, mutta asiaan kuuluvaa henkeä silti löytyy. Nyt vaan täytyy toivoa, että yleisö on bändikattauksesta yhtä innoissaan kuin minä.

Töminä järjestetään perjantaina 13. heinäkuuta Ilosaarirockin festivaalialueen Rekkalavalla. Töminän kymmenen euron hintaiset pääsyliput tulevat ennakkomyyntiin maanantaina 2. huhtikuuta.

Töminän artisteihin voit tutustua tarkemmin Ilosaarirockin sivuilla: http://www.ilosaarirock.fi/2012/bandit.php#tomina

Töminä perjantaina 13.7. Rekkalavalla:

Fun
Jukka Kiesi
Murheenlaakso
Räjäyttäjät
The Splits
Terveet Kädet
The Valkyrians
Vapaa Maa