Immortalin jäsenet taistelevat jälleen bändin nimen oikeuksista

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.8.2020

Norjalaisen black metal -legenda Immortalin nimen oikeuksista on syntynyt jälleen uusi riita. Vuonna 2014 viimeksi Abbathin, Horghin ja Demonazin kesken käyty nimikiista kääntyi kahden viimeksi mainitun jäsenen voitoksi mutta nyt myös kaksikko on ajautunut erimielisyyksiin nimen oikeuksista. Nyt norjalaisen sivuston VG:n mukaan yhtyeen kitaristi Harald ”Demonaz” Nævdal on pyrkinyt saamaan bändin nimen oikeudet yksin itselleen hakemalla oikeutta nimeen Norjan patenttitoimiston kautta saaden luvan siihen heinäkuussa 2019. Tieto hakemuksesta ei tietenkään ilahduttanut bändin toista jäsentä Reidar ”Horgh” Horghagenia, joka vaati siihen oikaisua ja saikin lopulta myös itse oikeuden takaisin bändin nimeen. Horgh ei ollut ollenkaan tietoinen Demonazin suunnitelmista sillä hän on kommentoinut VG:lle aihetta seuraavasti:

”It could never have occurred to me to register the trademark by myself, as Nævdal has done here, but I have found myself having to fight to keep the rights I have earned through a long career in this band,” he said. ”It is, and after all has been for many years, a large part of my livelihood.”

Demonaz on puolestaan kommentoinut asiaa VG:lle kertoen olevansa ainut bändin alkuperäinen jäsen, joka on esiintynyt kaikilla albumeilla ja siksi mielestään oikeutettu nimen yksinoikeuteen:

”I am the band’s only remaining original member. I am also the only one who has been on all of the band’s releases.”

Vaikkakin kaksikko on riidoissa bändin nimen oikeuksista on rumpali Horgh silti toiveikas bändin uran jatkon suhteen ja toivoo että bändi voisi vielä joskus laittaa erimielisyydet sivuun ja esiintyä alkuperäisen kolmikon (Horgh, Demonaz, Abbath) turvin livenä:

”It has been my goal all the way, and I know that this is something IMMORTAL fans want and have been waiting for a long time,” he said. ”I hope in the long run that we can manage to put these disagreements behind us, and again look ahead as a band.”