Indica – Shine

Kotimainen Indica aiheutti aikoinaan pientä hämmennystä tehtyään diilin Nuclear Blastin kanssa. Täytyy myöntää etten ihan itsekään ymmärtänyt miten tämä ryhmä sopisi tuon lafkan rosteriin, mutta toisaalta ainahan yllätykset piristävät. Nyt yhtye on julkaisee toisen englanninkielisen albuminsa nimeltä ”Shine”. Levy julkaistaan samaan aikaan suomenkielisen version kanssa joka taas on nimeltään ”Akvaario”.

Avauskappale on nimeltääm ”Mountain Made Of Stone” ja se jatkaa yhtyeelle tutuilla linjoilla. Valitettavasti tämä avausraita ei nyt juurikaan herättele kuulijan kiinnostusta, se on kaikinpuolin laimean kuuloinen kappale joka toimii taustamusiikkina, mutta sen loputtua siitä ei ole jäänyt mitään mieleen. ”Uncovered” jatkaa tätä samaa, hieman unenomaista linjaa. Rauhallinen kappale, jossa ehkä voidaan hieman havaita vokalistin haavoittuvaisuus. Vaikka Jonsu onkin ihan pätevä laulaja, niin tähän olisi mielestäni kaivattu hieman vahvempaa tulkintaa.

”A Definite Maybe” on jo hieman pirteämpää poppia, joskaan ei kappaleena kuitenkaan kovinkaan kaksinen. En tiedä missä ongelma piile kun edellisestäkin levystä on jo tovi vierähtänyt, joten ainakaan tätä levyä ei pitäisi olla hirveällä kiireellä tehty, mutta kuitenkin kappaleet kuulostavat todella ponnettomilta eikä niistä löydy samaa särmää kuin aikaisemmilta tuotoksilta. Tästä nipusta ei löydy edes yhtä selkeää hitti-ainesta omaavaa kappaletta, vaikka yhtyeen edellisiltä levyiltä sellainen onkin aina löytynyt.

Albumin kohokohdiksi nousevat mukavan letkeästi rokkaava ”Goodbye To Berlin” ja hieman The Cardigansin mieleen tuovat hidastelut ”Run Run” sekä ”Here And Now”. Albumikokonaisuus on kuitenkin liian mitäänsanomatonta, jotta tästä jaksaisi ihmeemmin innostua. Perus poppia mitä tässä mailmassa on jo liikaakin.

5/10

Kappalelista:

1.Mountain Made Of Stone
2.Uncovered
3.A Definite Maybe
4.Goodbye To Berlin
5.Run Run
6.Here And Now
7.Missing
8.Hush Now Baby
9.Behind The Walls
10.A Kid In The Playground
11.War Child

http://www.indica-music.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua