Infernaeon – Genesis To Nemesis

Yhdysvaltalaisen Infernaeonin toinen täyspitkä on allekirjoittaneen ensikosketus yhtyeen tuotantoon, joten vertailut vanhaan tuotantoon jätetään sikseen. Uutta levyä kuunnellessa en olisi niin varma, olenko edes kauheasti menettänyt? Ei käy kieltämän, etteikö yhtyeellä olisi mielenkiintoinen idea sekoittaa keskenään Florida death metal ja syntikkapainotteinen black metal, mutta se toteutus on sitten ihan toinen juttu.

”Genesis To Nemesis” kuulostaa hieman kuin Deicide soittaisi vanhaa Cradle Of Filthiä tai vaihtoehtoisesti toisinpäin. Hetkittäin toimivaan death metal jyrinään on sekoitettu äärettömän ärsyttäviä ja amatöörimäisiä syntikkamelodioita, jotka kaiken kukkuraksi osa on lähes suoraan kopioitu edellä mainitun brittibändin esikoiselta. Varsinkin levyn aloittava intron tapainen ”Into The N.O.X.” on osittain erittäin häiritsevän samankaltainen kuin ”Darkness Our Bride (Jugular Wedding)” (Cradle Of Filthin debyytin ”Principle Of Evil Made Flesh” avausraita).

Toinen asia mikä levyssä häiritsee hyvinkin paljon on sen erittäin naurettavat sanoitukset, sen mitä niistä nyt selvää saa. En valitettavasti saanut lyriikoita mukaani promokappaleeseeni, enkä niitä myöskään internetin syövereistä millään löytänyt, mutta ei mielestäni ”motherfucker” ja ”fuck off” tyyliset sanoitukset sovi lainkaan tähän genreen. Ei varsinkaan, kun yhtye yrittää muuten olla niin kovin ”saatanallinen”.

Levyn oikeastaan ainoa huippukohta on keskivaiheille sijoitettu Metallica-cover ”Creeping Death”, joka sekin kyllä onnistutaan raiskaamaan noilla amatöörimaisilla syntikoilla, mutta jonka ainakin osittain pelastaa vieraileva vokalisti, Gwar:sta tuttu Oderus Urungus. Tämäkin tosin hieman kummastuttaa, että miksi se ihan täysin muun levyn linjasta poikkeava cover-kappale pitää tunkea siihen keskelle levyä?

Tavallaan on pakko antaa pisteitä yhtyeelle, sillä harvoinpa kuulee levyä, joka ensi kuuntelemalla kuulostaa ihan kohtuulliselta, mutta muuttuu sitä ärsyttävämmäksi mitä enemmän sitä kuuntelee. Yleensä tilanne on kuitenkin toisinpäin, että levyyn pitää päästä sisään eikä ulos. Siksi kenties parempi arvioida ”Genesis To Nemesis” nyt, ennen kuin pisteet putoavat pakkasen puolelle. Muutama piste myös omaperäisestä ideasta, joka olisi voinut paremmalla toteutuksella toimiakin.

4/10

Kappalelista

1. Into The N.O.X.
2. First Of The Fallen
3. Lilith Ave. Satanas
4. Legacy Of Kane
5. Ziasudra
6. Creeping Death (Metallica-cover)
7. The Scar Of David
8. Immaculate Deception
9. Graven Image
10. Revelations

http://www.myspace.com/infernaeonoracleofarmageddon

Kirjoittanut Riku Mäkinen

Kommentoi julkaisua