Jälleen uusi vetoomus pystyssä Spotifyn rojaltisysteemin muuttamiseen: Union of Musicians and Allied Workers vaatii musiikkijättiä maksamaan artisteille enemmän

Kuva: Andrew Burton/Getty Images

Spotifyn perustajajäsen ja toimitusjohtaja, miljardööri Daniel Ek joutui hiljattain kovan kritiikin kohteeksi Music Ally -sivustolle antamastaan haastattelusta. Haastattelussa Daniel Ek sanoi, että muusikot eivät voi enää tyytyä julkaisemaan musiikkia muutaman vuoden välein, jos he haluavat tienata musiikistaan rahaa, vaan heidän pitää pyrkiä julkaisemaan sitä useammin.

Ekin sanomiset saivat Change.org -sivustolla aikaan adressin, jossa vaadittiin Spotifyn systeemin muuttamista niin, että artistit saisivat yhden sentin jokaisesta streamauksesta. Kyseinen adressi on kerännyt tätä kirjoittaessa jo 77 601 nimeä.

Nyt käynnissä on jälleen uusi adressi, jossa vaaditaan täysin samaa. Union of Musicians and Allied Workers -yhdistys on pistänyt käyntiin oman vetoomuksensa, jossa vaaditaan rojaltien korottamista senttiin per streamaus. Tämän lisäksi järjestö vaatii, että Spotify luopuu pro rata -mallista, jossa voitot jakaantuvat eniten kuunteluita keränneille artisteille ja suurille levy-yhtiöille pienten levy-yhtiöiden ja artistien kustannuksella. Muita vaatimuksia on myös se, että jokainen musiikin tekoon osallistunut taho näkyisi Spotifyn systeemissä. Vetoomuksen on allekirjoittanut tähän mennessä 4 818 ihmistä.

 

Kommentoi julkaisua