Järjestetäänkö tänä kesänä kesäfestareita? – Festarijärjestäjät toivovat hallitukselta kolmen kuukauden linjausta massatapahtumista

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 1.4.2020

Festivaalikesän tiimoilta on heitelty jo kauan aikaa eri kanavissa veikkauksia, että tullaanko niitä juhlimaan tänä kesänä kotimaassamme ollenkaan, ja muutama pienempi festivaali onkin jo päättänyt peruuttaa tämän vuoden tapahtuman tai siirtää sen ajankohtaa syksymmälle. Englannista kantautui myös hiljattain huonoja uutisia musiikin ystäville, sillä kaksi suurta festivaalia Glastonbury sekä Download festival ilmoittivat peruuttavansa tämän vuoden tapahtumat koronaviruksen vuoksi.

Nyt Ylen julkaiseman artikkelin mukaan kotimaiset festivaalijärjestäjät toivovat hallitukselta ja viranomaisilta nopeasti koko kesän kattavaa linjausta suurtapahtumien suhteen. Tällä hetkellä kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 13.5. asti. Kesäkuussa Suomessa järjestetään paljon suuria festivaaleja, kuten Rockfest, Nummirock, Provinssi sekä Tuska Open Air, jotka toivovatkin nyt valtiolta mahdollisimman pikaisesti tietoa kokoontumisrajoitusten jatkumisesta seuraavan kolmen kuukauden osalta, sillä mitä lähemmäksi tapahtuma tulee ennen sen peruuntumista sen suuremmaksi sen perumisesta koituvat tappiot nousevat.

Mikäli lupa massatapahtumiin tulee kesän osalta ja kaikki festivaalit voidaan järjestää normaalisti, uskaltavatko ihmiset edes niihin lähteä pelätessään virusta, vai tuleeko niihin päinvastoin yleisöryntäys, kun kaikki ovat olleet kotona eristyksissä?

Toivottavasti kesän osalta saataisiin pikaisesti vastauksia järjestäjien tappioiden minimoimiseksi.

[totalpoll id=”440172″]