Järjettömyyden huippu: AVI kieltää livemusiikin, mutta ravintolan saa pakata täyteen ja soittaa tanssimusiikkia

Kirjoittanut Joonas Arppe - 3.12.2020
Haminan Wanha Työski

Haminalainen liveklubi ja tanssilava Wanha Työski sai tiistaina AVI:lta tyhjentävän täystyrmäyksen koskien jokaviikkoisia perjantaitanssejaan: jos Eija Kantola & Omega soittaa Työskissä livemusiikkia, on kysessä yleisötapahtuma, ja osallistujamäärä rajataan kymmeneen henkeen. Jos ravintolan henkilökunta kuitenkin soittaa tanssimusiikkinsa levyltä, on ravintola oikeutettu ottamaan 18.00-01.00 välisenä aikana sisään 240 asiakasta ja tarjoamaan heille tuntuvat alennusmyynnit.

Menettely korostaa ravintola- ja tapahtuma-alaan kohdistuvien rajoitusten epäkohtia entisestään – maanantaina leviämisvaiheeseen siirtyneen Kymenlaakson alueella yli kymmenen hengen kokoontumiset on kielletty, eikä edes kirjaston lehtisaliin ole enää asiaa, mutta kuten Wanhasta Työskistä kuitataan: ”Tämä ei ole tilaisuus eikä tapahtuma, vaan normaalia ravintolatoimintaa, missä soitamme musiikkia samalla tavalla niinkun baarit saa pitää ovensa auki.” Wanha Työski ilmoitti kanavillaan toiminnan jatkuvan normaalisti konserttien perumisesta huolimatta:

1.12. HOX HOX arvon tanssiväki!!!
Elävän musiikin esiintymispaikoille tuli tänään täystyrmäys Kymenlaakson alueella!!! Joten valitettavasti Eija Kantola & Omega ei esiinny perjantaina 4.12. tansseissa, koska livetapahtumien tarjoaminen Kymenlaaksossa on kielletty!!! (tapahtumat)
Saamme kuitenkin vaihtoehtoisesti tarjota teille tanssimusiikkia levyiltä (baarin aukioloaikana 19:00-01:00 tai 18:00-23:00, ilmoitamme lähempänä lopullisen aikataulun.)
Joten jos tanssijalka vipattaa, niin soitamme tanssimusiikkia levyltä perjantaina 4.12. 19:00-00:00 tai 18:00-23:00 välisen ajan. (Ravintolat/yökerhot)
Sisäänpääsy tasan 0 euroa.
Heitetään myös tähän samaan kaikki hanatuotteet 2€ (jotta saadaan tynnyrit tyhjiksi, eikä olut pääse vanhenemaan.)
Tölkki- ja pullojuomat -50%
TERVETULOA!!!
Wanhan Työskin ravintolapäällikkö Jouni Hietanen kommentoi asiaa selkeästi tiedostaen tapahtuma-alaa koskevien rajoitusten ontuvan logiikassaan:
”Tapahtuma- ja kulttuuriala ui pohjamudissa ja suurimmat rajoitukset koskevat niitä, niin kuin myös tapahtuman järjestäjänä meitäkin. Olemme järjestäneet tämän vaikean 9kk aikana monia konsertteja ja tansseja, olemme panostaneet kasvomaskeihin, käsideseihin, siivouksiin, kehittäneet uutta ja toimineet niinkuin viranomaiset määräävät. Ei nekään auttanut, olemme joutuneet laittamaan tapahtumat tauolle. V…taa esiintyjien puolesta, että ilman heitä voi meidänkin kuppila ottaa tällä hetkellä 240 ihmistä sisään, mutta heidän kanssa vain 10.”
Kotimaiset muusiikkialan toimijat osoittivat viime perjantaina tyytymättömyytensä määrättyihin linjauksiin Black Friday -shoppailijoiden ruuhkauttaessa Seinäjoen Ideapark-kauppakeskuksen ja useita muita tavarataloja ympäri maan. Myös Muusikoiden Liitto vetosi 21. marraskuuta antamassaan kannanotossa päättäjien arvovalintoihin koronarajoitusten suhteen.