Kaaoszine Wacken Open Airissa 2011

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 12.7.2011

On vuoden 2008 loppukesä ja ajamme tv-sarjoista tutussa saksalaisessa maalaismaisemassa täydellisessä yksinäisyydessä kohti Wacken Open Airia. Kuskimme ei ole ainoa, jolla on sijaintimme suhteen kysymysmerkkejä päänsä yläpuolella. Hetken kuluttua näemme pyörätiellä kolmipyörää polkevan pikkulapsen. Pyörässä on musta viiri, ja lipuessamme pyörän ohi nousee lapsen vasen käsi kohti taivasta etu- ja pikkusormi ojennettuna – olemme perillä.

Wacken Open Air järjestettiin samannimisessä pikkukylässä ensimmäisen kerran vuonna 1990, ja se on kasvanut 800 asiakkaan pikkutapahtumasta maailman tunnetuimmaksi raskaan musiikin festivaaliksi, joka myydään vuosi toisensa jälkeen loppuun. Kerran vuodessa parin tuhannen asukkaan kylä täyttyy 75 000 raskaan musiikin ystävästä, ja koko kylä elää tapahtumassa mukana. Lähes jokaisella pihalla vieraille on tarjolla virvokkeita, ruokaa tai peseytymismahdollisuuksia ja tunnelma on sanoinkuvaamaton.

Elokuussa 2011 olen palaamassa Wackeniin kolmatta kertaa. Tällä kertaa takataskussani on mediapassi, joten Kaaoszinen lukijoille on luvassa upea kuvareportaasi reissusta… Bändikattaus vakuuttaa tänäkin vuonna, kun lavalle nousee mm. Ozzy Osbourne, Judas Priest, Motörhead, Helloween, Kreator, Avantasia, Blind Guardian, Children of Bodom, Danko Jones sekä Trivium – ja tietysti Eläkeläiset.

Mitä yhtyeitä meidän pitäisi festareilta valokuvata? Kommentoimalla uutista voit itse vaikuttaa, mitä Pejk tulee festareilla kuvailemaan!

6 comments on “Kaaoszine Wacken Open Airissa 2011”

 1. Arto Mäenpää

  Pakko kommentoida itsekin, että toivomuksena olisi, että kuvia tulisi:

  Cradle Of Filth
  As I Lay Dying
  Heaven Shall Burn
  Kreator
  Judas Priest
  Ozzy Osbourne
  Mayhem
  Suicidal Tendencies
  Sodom

  .. Noi nyt ainaki olis kiva saada kuvatuksi =)

 2. asdaf

  Ehdottomasti DIR EN GREY kiitos.

 3. Kalle Korhonen

  Kuvatkaas Triviumia ja Danko Jonesia ainakin :D

 4. Mikko Frisk

  Siis ehdottomasti Eläkeläiset, paras livebändi mitä maa päällään kantaa. HUMPPAA TAIKKA KUOLE!

 5. Riku Mäkinen

  C.O.F.
  Ghost
  Girlschool
  Hail Of Bullets
  J.Priest
  Khold
  Mayhem
  Onslaught
  Sodom

 6. Matias Jyläskoski

  Mayhem

Comments are closed.