Kaarnekorpi – Aaltojen Alle

aaltojen-alle-coverTamperelaisella Kaarnekorvella on takanaan lukuisia demoja. Yhtye on tehtaillut melodista folk metallia jo vuodesta 2004 saakka. Keikkojakin heillä on takanaan jo muutama kourallinen. Tällä hetkellä he työstävät täyspitkää albumia.

” sisältää neljän kappaleen verran keskitempoista folk metallin ja melodisen death metallin taitavaa yhteennaittamista. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy yhtyeen erinomaiseen melodiantajuun. Haikeita ja mahtipontisia tarinoita kuljettavat suuret ja eeppiset laulumelodiat tarttuvat heti tajuntaan varsinkin kappaleissa ”Haaskalinnut” ja ”Soutaja”. Taustalla jyräävät kitarariffit tuovat kappaleisiin voimaa ja jämäkkyyttä aggressivisella groovellaan, ja kitarasoundikin on sopivan rouhea. Kappaleissa kuullaan niin murinaa kuin puhdasta lauluakin, mikä tuo mukavasti kontrastia. Molemmat laulutyylit istuvat Kaarnekorven musiikkiin mainiosti.

Monesti uusia folk metallia tai edes jotain sen tyylistä soittavia yhtyeitä verrataan kyseisen genren tunnetuimpiin ja suurimpiin tekijöihin. Ehkä ihan syystäkin, sillä niiden tuotannossa on usein huomattavissa suuria yhtäläisyyksiä folk metallin uranuurtajiin. Joskus yhtäläisyys on jopa niin suurta, että olisi aiheellista puhua halvasta kopioinnista. Kaarnekorven kohdalla asia ei kuitenkaan ole näin. Toki senkin musiikissa on huomattavissa kaikuja musiikillisista vaikuttajista, mutta kertaakaan ei tule mieleen, että ”tämähän kuulostaa ihan bändiltä X”. kuulostaa ennen kaikkea itseltään. Oma soundi tuntuu nykypäivän folk metal -piireissä olevan enemmänkin poikkeus kuin sääntö. Siitäkin syystä Kaarnekorven musiikki on kaikesta haikeudestaan ja melankolisuudestaan huolimatta raikasta ja piristävää. Pienellä hiomisella bändistä kuoriutuu varmasti varsinainen timantti. Ehdottomasti jatkoon!

8/10

Kappalelista:
1. Haaskalinnut
2. Soutaja
3. Tapiolan Valtias
4. Rantaviiva

Kaarnekorven kotisivut
Kaarnekorpi Facebookissa

Kirjoittanut: Jyri Kinnari

Kommentoi julkaisua