Kameleontilta uusi albumi marraskuussa

Kameleontti 2013Yli kymmenen vuotta hengissä pysytellyt tamperelainen metalliyhtye Kameleontti julkaisee toisen täyspitkän albuminsa ”Henkiinjäämisharha” marraskuun 22. päivä. Julkaisijana toimii edeltävien julkaisujen tapaan Rosteri Records ja albumin studiosynnytyksessä kätilönä toimi mm. Medeian rumpupallilta tuttu Janne Putkisaari.

Maaliskuussa 2013 julkaistu single ja video ”Talvisalama” http://youtu.be/IVHK_V2_Ris esitteli yhtyeen rokimman ja suoraviivaisemman puolen. Seuraavana näytteenä toimii levyn ensimmäinen varsinainen kappale ”Puutteen harha”. Kappale ei juuri jaarittele, vaan kävelee likaiset kumpparit jalassa suoraan olohuoneeseen. Suoraviivaiseen sävellykseen on saatu ympätty kaikki ne elementit, jotka ovat bändille ominaisia. Kappale on kuunneltavissa osoitteessa https://soundcloud.com/metalasylumpr/puutteen-harha

Yhtyeen laulaja-kitaristi Ville Hakasalo kertoo levyn sisällöstä seuraavaa: ”Albumi on rakennettu tiukaksi kokonaisuudeksi, jonka tarkoitus on palkita kärsivällinen kuuntelija. Viitekehyksenä on edelleen moderni metalli, jonka sisälle on tuotu enemmän elementtejä yhtyeen alkuvuosista.
Teksteissä taas käsitellään ihmisluonnetta ja sen tahtoa muuttua vasta pakon edessä. Miksi aina pitää tapahtua jotain pahaa ennen kuin muutos parempaan voidaan tehdä? Usein jokin onnistuminen tuodaan niin vahvasti esiin, että se saadaan näyttämään helposti saavutettavalta ja unohdetaan siihen johtaneet epäonnistumiset sekä muut epäonnistujat. Näin syntyy kuva, että kuka tahansa voi saavuttaa helposti mitä vain. Tätä tarkoittaa Henkiinjäämisharha, joka nivoo kierosti levyn teeman yhteen.”

DISKOGRAFIA
Luojan kiitos EP (omakustanne 2002)
Kaiken jälkeen EP (omakustanne 2003)
Vähitellen vaikenee EP (omakustanne 2007)
Sarkaimet EP (omakustanne 2007)
Leiki kuollutta CDS (Rosteri Records 2009)
Tärkein vähemmistö (Rosteri Records 2009)
Helmasynti CDS (Rosteri Records 2011)
Talvisalama CDS (Rosteri Records 2013)
Henkiinjäämisharha (Rosteri Records 2013)

Kommentit