Kanto Arboretum – The Prosperous Post-apocalyptic World

Kirjoittanut Janne Partanen - 26.7.2015

kanto abroterumKanto Arboretum aloitti aikoinaan yhden miehen bändinä ja julkaisi tässä muodossa kaksi demoa, joista ensimmäinen oli todella laadukas teos. Simppeliä ja raakaa black metalia soittavan bändin ulosanti miellytti arvostelijaa todella paljon ja demo pyörähtää vieläkin tasaisesti levylautasella. Vuonna 2014 bändiin liittyi toinen jäsen ja miehistö aloitti uuden julkaisun teon. Nyt arvostelussa bändin uusin julkaisu ”The Prosperous Post-apocalyptic World”, joka jatkaa aikaisempien demojen kartoittamaa tietä.

Jostain syystä bändin toinen demo on jäänyt minulta täysin kuulematta, mutta onneksi tämä uutukainen saapui arvosteluun. Kanto Arboretumin soittama black metal on yhtäaikaa todella raakaa, mutta myös täynnä tunnelmaa. Kappaleissa on jotain häiritsevän hypnoottista ja levy on parhaimmillaan kun sitä kuuntelee yksin omassa rauhassaan. Tuolloin levy ottaa todella hyvin otteeseensa ja bändin maailmanloppua kuvaavat sanoitukset pääsevät oikeuksiinsa. Seitsemän raitaa sisältävä teos kestää vajaat 40-minuuttia. Kappaleista kolme on suomeksi vedettyjä ja loput neljä mennään englannin kielellä. Suomeksi vedetyt biisit nousevat omiksi suosikeikseni, sillä niissä sanoituspuoli on selkeästi tiukempaa. Suomen kieli myös sopii mielestäni paremmin bändin ulosantiin. Soundipolitiikassa ollaan menty selkeämpään suuntaan, joka aiheuttaa sen että tietokoneella tehtyjen rumpujen muovisuus erottuu hiukan paremmin kuin debyyttidemolla.

Kanto Arboretum jatkaa hyvällä linjalla uudella demollaan, vaikka kaikki ratkaisut eivät aina miellytäkään. Ihan debyytin tasolle tämä teos ei yllä, mutta vallan pätevä levy silti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

7/10

Kappalelista:

01. Äiti maan äpärä
02. The Prosperous Post-apocalyptic World
03. En toivo jälleensyntymää
04. The Fall of Icaros
05. Bear Witness to the Process (The Evolution of Death)
06. Pettymysten Kehä
07. Dead Serious Generation

Bändin kotisivut

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Janne Partanen