Kausalgia – Promo 2010

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.4.2011

Kausalgia on viime vuonna kasattu bändi, joka on saanut kasaan ensimmäisen julkaisunsa. ”Promo 2010” nimeä kantava julkaisu antaa kolmen biisin maistiaisen tulevasta, sillä debyyttilevyn nauhoitukset alkavat tämän vuoden aikana. ”Promo 2010” on nauhoitettu Totalselfhatredin entisen rumpalin Tommi Häyrysen ja Astral Sleep vokalisti Markus Heinosen toimesta. Luvassa on siis synkkää ja hidastempoista black metallia.

”Promo 2010” alkaa hyvin tunnelmallisesti ja ottaa heti otteeseensa. Levyltä kuvastuu surumielisyys ja epäonnistumisen tunne, joka vaihtuu yllättäen vihaan ja raivoon. Promon ensimmäinen ja toinen biisi kestävät kuusi minuuttia ja välissä tuleva suomenkielinen biisi melkein seitsemän minuuttia. Tempo pysyy rauhallisena ja tunnelma ei katoa missään vaiheessa. Tuotantopuoli on todella hyvää ja ammattimaista ja varsinkin rumpujen voimakas basarisoundi miellyttää korvaa. Promon parasta antia on toisena tuleva ”Vihamiehet”,koska mielestäni suomenkieli sopii todella hyvin hitaaseen synkistelyyn. Biisissä on myös eniten black metal vaikutteita, jotka lämmittävät arvostelijan sydäntä.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Kausalgian tuotanto on hyvin Moonsorrow tyylinen, mutta ilman folk vaikutteita. Olisin toivonut, että kädessäni olisi jo kokopitkä levy, sillä kolmen biisin ”Promo 2010” loppuu aivan turhan aikaisin. Kausalgia yhdistää todella hyvin black metallin raakuuden ja doom metallin epätoivon. Todella hyvä ja tunnelmallinen lätty. Täyspitkää odotellessa!

9/10

Kappalelista:
01. Distant Cries
02. Vihamiehet
03. The Path

www.myspace.com/kausalgia

Kirjoittanut: Janne Partanen