Khemmiksen ”Desolation” on atmosfäärinen doom hevi -albumi

Vuonna 2012 Coloradossa perustettu doom hevi -yhtye on ollut ahkera julkaisujen suhteen: orkesteri julkaisi debyyttinsä vuonna 2015, vuotta myöhemmin toisen levyn ja nyt on jo kolmaskin levy ulkona. Yhtye on hionut soundiaan vuosien varrella, ja uusin albumi onkin siitä hyvä taidonnäyte.

Khemmiksen ”Desolation” sisältää vain kuusi kappaletta, mutta albumin kokonaiskesto ylittää 40 minuutin rajapyykin. Pitkistä kappaleista johtuen mielenkiinto saattaa välillä herpaantua, vaikka Khemmis onkin kehittänyt kappaleisiinsa erilaisia yksityiskohtia. Progehtava ”Bloodletting” aloittaa albumin murahtelevilla riffeillä, ja pian kuulija pääseekin nauttimaan Phil Pendergastin pehmeästä äänestä. ”Isolation” on rytmiltään albumin nopein kappale, joka saa jalan polkemaan lattiaa.

Albumin alkupuoli on soundillisesti hieman kevyempää ja vauhdikkaampaa, joten loppupuolelle on säästetty raskaampia paukkuja. ”The Seerissä” päästään nauttimaan stoner rockille ominaisista rosoisista ja pörisevistä riffeistä. Myös vokalistin laulu on aiempaa vaikeroivampaa ja kuullaanpa kappaleessa myös murinoita. ”Maw Of Time” kuljettaa kuuntelijan entistä synkempää ja doomahtavampaan ilmapiiriin, ja kappaleessa kuullaan aiempaa enemmän murinoita. Lähes kymmenen minuutin mittainen ”From Ruin” päättää albumin mahtipontisesti. Kuin sokerina pohjalla kappaleesta löytyy pitkä instrumentaaliosuus.

Coloradolaisyhtyeen kolmas pitkäsoitto on miellyttävän monipuolinen mutta yhtenäinen kokonaisuus. Albumia kuunnellessa punainen lanka on selvillä, eikä yksikään kappale erotu radikaalisti vaan linkittyy muihin kappaleisiin. Levy tuntuu junnaavan paikoillaan muutamien minuuttien kohdalla, mutta se ei vesitä kuuntelukokemusta. Toisaalta junnaavuus sopii myös yhtyeen verkkaiseen mutta raskaaseen ulosantiin. Khemmiksen ”Desolation” ei ehkä räjäytä tajuntaa mutta antaa paljon pureskeltavaa.

6½/10

Kappalelista:

  1. Bloodletting
  2. Isolation
  3. Flesh To Nothing
  4. The Seer
  5. Maw Of Time
  6. From Ruin

Khemmis Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua