Kiljuvelka-70 – Ihmis-saastaa Ja Pohjasakkaa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 22.10.2010

Kiljuvelka-70 kertoo itsestään lyhyesti: ”Kiljuvelka-70 soittaa tinkimätöntä, viimeistelemätöntä ja kiljunkatkuista scandinaavi hardcorea”. Tähän ei ole mitään lisättävää, se on juuri sitä itseään. Yllättävänä käänteenä kuitenkin on, että taustalta löytyy nimekkäitä henkilöitä jotka ovat tuttuja yhtyeistä kuten esim. Rytmihäiriö, Barren Earth, Amorphis ja Slugstain.

Moni on mieltänyt Kiljuvelan jonkin sortin Rytmihäiriö-sivutuotteeksi, sillä samaa jäsenistöä ja alkuvuosien hardcoreilua löytyy hyvinkin pitkälle. Jäsenistöstä löytyy Rytmiksen kulta-ajan gambina-huuruisena vokalistina toiminut Pate ja vielä tänäkin päivänä yhtyeessä rumpaloiva Otto. Sivullisina kiljunkittaajina mukana ovat kitaristi Janne ja basisti Oppu.

”Ihmis-saastaa ja pohjasakkaa” Mini-CD korkataan Viinaa!-köörihuudoilla ja hidasteluille ei löydy sijaa tämän 19 minuuttisen pyörityksen aikana. Tylsäksi ei meno ehdi mennä kuin hetkittäin, mutta todelliset timantit kuten mm. ”Papit Ja Pedofiilit”, ”Katso Huomiseen”, ”Systeemi Kusee Omille Kintuilleen” sekä Dischargemainen ”Merimaa” korvaavat nekin hetket ongelmitta.

KV-70 on loistokasta jatkoa yhtyeen taustalla seisovien herrojen ysäri-projekteille kuten VMTK, Alennusmyynti, Uutuus ja tietysti nykyisin metallisemmalla polulla olevalle Rytmihäiriölle. Nähtäväksi jääkin milloin yhtyeestä kuullaan seuraavan kerran vai riittääkö herroilla lainkaan aikaa tälle projektille.

7/10

Kappalelista:

1. Kiljuvelka
2. Kauris (jumalten juoma)
3. Papit ja pedofiilit
4. Maksun aika
5. Katso huomiseen
6. Systeemi kusee omille kintuilleen
7. Ihmis-saasta
8. Helvetin elämä
9. Systeemin kahleet
10. Merimaa
11. Jäsenkirje
12. Sota-äpärä

http://www.myspace.com/kiljuvelka70

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

2 comments on “Kiljuvelka-70 – Ihmis-saastaa Ja Pohjasakkaa”

  1. Riku Mäkinen

    höpöt, ei ole Rytmiksen Janne =)

  2. Tommi Hämäläinen

    Joo nyt on korjattu tää pien moka. :D

Comments are closed.

Luetuimmat

Uusimmat