Kohun keskellä oleva Rammstein-laulaja Till Lindemann poisti Instagram-tilinsä

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 6.6.2023

Saksalaista metallijättiä Rammsteinia kohtaan on esitetty sosiaalisessa mediassa vakavia syytöksiä. Twitter-käyttäjä Shelby Lynn väittää tulleensa huumatuksi osana bändin Vilnan keikkaa edeltänyttä ja seurannutta juhlaa, jonne on sosiaalien median kautta värvätty kauniita nuoria naisia. Lynn on kerännyt aktiivisesti omille sosiaalisen median tilillensä koosteita muiden naisten vastaavista kokemuksista. Voit lukea koosteen tapahtumista täällä.

Bändi julkaisi tovi sitten uuden kirjoituksen syytöksiin liittyen ja voit lukea sen tästä:

”Viime päivien julkaisut ovat herättäneet ärtymystä ja kysymyksiä erityisesti faniemme keskuudessa. Syytökset ovat iskeneet meihin kaikkiin hyvin voimakkaasti, ja suhtaudumme niihin erittäin vakavasti”, yhtye aloittaa lausuntonsa Instagramissa ja jatkaa:

”Sanomme faneillemme: meille on tärkeää, että tunnette olonne mukavaksi ja turvalliseksi keikoillamme – sekä lavan edessä että sen takana. Tuomitsemme kaikenlaisen kaltoinkohtelun ja pyydämme teiltä: älkää osallistuko minkäänlaisiin julkisiin ennakkoluuloihin niitä kohtaan, jotka ovat esittäneet syytöksiä. Heillä on oikeus omaan näkemykseensä. Mutta myös meillä, bändillä, on oikeus – nimittäin siihen, ettei myöskään meitä tuomita ennakkoon.”

Nyt yhtyeen laulaja ja kohun keskiössä oleva Till Lindemann on päättänyt poistaa oman Instagram-tilinsä käytöstä. Lindemannin Instagram-profiili on mahdollista löytää, mutta profiilissa ei näy mitään sisältöä. Profiiliin mennessä tulee ilmoitus ”käyttäjää ei löydy” ja Googlen kautta Lindemannin profiiliin mentäessä tulee ilmoitus ”seuraamasi linkki voi olla virheellinen tai sivu on voitu poistaa”.

Rammsteinin virallisen Instagram-tilin kuvauksessa on merkattuna kaikkien yhtyeiden jäsenten omat Instagram-tilit mutta Lindemannin linkki on ainut, joka ei enää ole toiminnassa.

Myös venäläistaustainen Alena Makeeva, jonka väitetään värväävän nuoria naisia Rammsteinin keikalle ja keikan jälkeisiin juhliin on muuttanut aiemmin julkisen profiilinsa yksityiseksi kohun paisuessa. Makeeva on kohun aikana julkaissut sosiaalisessa mediassaan naisten positiivisia kokemuksia yhtyeen jatkoilta, ja kehottanut osallistuneita naisia kertomaan julkisesti omista kokemuksistaan.

Luetuimmat

Uusimmat