Korgonthurus – Vuohen siunaus

Kirjoittanut Daniel "Thaumiel Nerub" Neffling - 21.6.2016

Kun levyn ensimmäinen kappale särähtää tärykalvoille, ei ole epäilystäkään, että kyseessä on black metalia. Heti tulee fiilis, että tässä on todella hyvä levy. Kun laulu alkaa, kaikki vaikuttaa vielä todella kovalta, mutta aika äkkiä lauluun kyllästyy totaalisesti. Siinä ei ole nyansseja, persoonallisuutta tai sävyjä. Se on vain tylsää korvia raastavaa sielutonta rääkymistä. Harmillisesti ihan hyvä musiikki häviää tuon raastinlaudan taakse. Onneksi välissä on syvempiä karjuntakohtauksia, jotka vähän jaksottavat ja tuovat vaihtelua. Harmillisesti ne eivät vain kuulosta kovinkaan hyviltä.

Korgonthurusin levyn ehdottomasti paras kappale tulee toisena, ja se nostaa hetkellisesti toivoa kokonaisuudesta. Valitettavasti loppulevy alkaa toistaa itseään. Vaikka laulu onkin ”Puhdistuksen tulet” -kappaleessa vaihtelevaa ja musiikki rakenteelta mielenkiintoista, se toivon pilke jää vain muistoksi. Korgonthurukselle täytyy kuitenkin antaa tunnustusta suomenkielisyydestä. Jos yksi black metalin peruskivistä on oman perimän ja muinaiskulttuurin kunnioittaminen, tuntuu hieman teennäiseltä, että yhtyeet laulavat ulkomaisella kielellä – englannilla. Sanoista saa vielä ihan kohtalaisesti selvääkin, CD:n kirjoitetuista lyriikoista ei. Edgar Allan Poemainen kaunokirjoitus voi näyttää hienolta ja onkin sitä, mutta on yhtä tuskaa yrittää lukea sitä. Muuten levy on visuaalisesti aika siisti.

Mielestäni maailmassa on kahdenlaista black metalia: hyvää ja huonoa. Välimaastoa ei ole. Black metal on oikeasti aika vaikea genre saada kuulostamaan oikeasti hyvältä minimalistisine puitteineen ja säröisine äänityksineen. Raakaan alkukantaiseen musiikkiin tarvitaan mukaan sydäntä ja taitoa. Korgonthurus kyllä kuulostaa teknisesti ihan pätevältä, eikä kukaan laulaja varmaan tylsälle äänelleen mitään mahda. Vaikka Korgonthurus ei nyt välttämättä ihan huonointa olekaan, siitä puuttuu jotain, mikä saisi kuuntelijan palaamaan tämän levyn pariin uudelleen ja uudelleen. ”Puhdistuksen tulet” on tämän levyn pelastus.

4/10

Kappalelista:

  1. Kaaos
  2. Puhdistuksen tulet
  3. I.K.P.N
  4. Vuohen siunaus
  5. Inho
  6. Ihmisyyden raunioilla
  7. L.U.X

Facebook