Kosmisen elektrorockin ykkösnimi K-X-P julkaisee uuden levyn ja ulkomaankiertueen päivämääriä

K-X-P 2016 julkaisee elektrorockin ykkösnimen :n uutuuden ”III Part 2” maaliskuun 18. päivä. Uuden levyn tunnelmissa väikkyvät sodanpelko, euforia, pimeä seksuaalisuus sekä kosminen uusi aika, ja kun ajattelee niitä vaikkapa teollisuuden runtelemaa 1970-luvun Sheffieldiä vasten, saa käsityksen siitä, miltä neljäs K-X-P levy ”III part 2” kuulostaa ja näyttää. 

Pitkäaikainen ydinkolmikko – Timo Kaukolampi (elektroniikka, laulu ja ‘K’),Tuomo Puranen (basso, koskettimet ja ‘P’) sekä vaihtuvat rumpalit Tomi Leppänen ja  Anssi Nykänen ( ‘X’ ) – ovat jälleen kerran rikkomassa rajoja. Jos kokonaisuuden ensimmäistä osaa voi kutsua nousevaksi, hautovaksi ja jännitystäpihtaavaksi avaukseksi, on sen seuraaja kliimaksihakuinen ja räjähtävä finaali, joka kokoaa yhteen albumeiden kaikki kolmetoista rönsyilevää raitaa. On harvinaista saavuttaa kaksiosaisen teoksen jälkimmäisessä osiossa jotain sellaista, mikä tuntuu omintakaiselta, mutta joka nitoo samalla johdonmukaisesti molempien levyjen teemat yhteen.

Huolimatta K-X-P:n kehityksestä progressiiviseen ja tilavavampaan suuntaan, yhtye pitää matkaa ennemminkin kontrolloimattomana kuin keksittynä.
–  Harkittu kehitys syö kaiken energian minusta. K-X-P:tä ei voi kontrolloida tai ennustaa. Se on jotain satunnaista ja kaoottista, Kaukolampi sanoo.

Vuonna 2014 julkaistusta ”History of Techno EP:stä alkaen ja sitä seuranneen ”III Part I” –levyn jälkeen yhtye on ylittänyt genre-rajoja varhaisesta ambient-teknosta avaruusrockiin ja kokeillut miltei kaikkea siltä väliltä. Tällä kertaa Kaukolampi pitää tulevaa levyä musiikillisena syöksynä kohti rockin, punkin ja new waven maailmaa.
– Levy on kuin hyvän ja pahan välistä keskustelua: se on vihainen, jopa vihamielinen, mutta taas toisaalta sieltä löytyy tarvittava määrä kauneutta kontrastiksi.

Yhtye jatkaa keikkailuaan ulkomailla aktiiviseen tahtiin. K-X-P nähdään lavoilla maaliskuun alussa Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Iso-Britanniassa ennen uuden levyn julkaisua. Myöhemmin keväällä  vuorossa ovat Alankomaat, Belgia, Sveitsi ja Saksa. Lisää ulkomaan keikkoja sekä kotimaan esiintymisiä ilmoitetaan myöhemmin.

Ensimmäinen näyte tulevalta levyltä kuunneltavissa Svart RecordsinSoundcloud-sivuilla sekä The Line of Best Fitin verkkosivuilla:
https://soundcloud.com/svart-records/kxp-freeway
http://www.thelineofbestfit.com/new-music/discovery/k-x-p-freeway1

https://www.facebook.com/kxp.official
http://k-x-p.com/#

K-X-P –  keikat 2016

01.03. Ruotsi, Tukholma, Geronimo’s
02-03.03. Norja, Oslo, By:Larm
04.03. Ruotsi, Göteborg, Woad Dad HQ
05.03. Tanska, Kööpenhamina, Loppen
11.03. Iso-Britannia, Lontoo, Label Mates@Shacklewell Arms
12.03. Iso-Britannia, Manchester, Cosmosis Festival @Victoria Warehouse
12.04. Alankomaat, And The Rest is Noise presents @ De School
13.04. Belgia, Opwijk, De Nijdrop
15.04. Sveitsi, Basel, Hischeneck
16.04. Sveitsi, Martigny, Les Caves Du Manoir
19.04. Saksa,  Berlin, Kantine Berghain
20.04. Saksa Dresden, Scheune

Kommentoi julkaisua