Kreator – Gods of Violence

Vuosi 2017 on astunut voimaan. Katsoessani ikkunasta ulos ensimmäisenä pohtii ja arvelee, että onko sää loskan ja paskan täyttämä kevät vaiko kylmä ja helvetinmoinen pakkastalvi. Oli sää minkälainen tahansa, niin onneksi lämpimästä kodista ei tarvitse lähteä minnekään, vaan voi ottaa rennosti ja muistella, mitä kaikkea mielenkiintoisia julkaisuja on luvassa lähiaikoina. Yksi odotetumpia on saksalaisen thrash-veteraaniyhtyeen Kreatorin 13. kokopitkä ”Gods of Violence”, jota minä olen ainakin kieli pitkänä odottanut.

Edellisestä mainiosta kokopitkästä ”Phantom Antichrist” (2012) on vierähtänyt sen verran aikaa, että ”Gods of Violence” on enemmän kuin tervetullut. Varsinkin kun uutukaiselta ollaan saatu maistiaiseksi kaksi tyylikästä musiikkivideota ”Gods of Violence” ja ”Satan is Real”. Videoista en nyt ala kirjoitella sen erityisempiä analyysejä, mutta jo esimaulla saadut kappaleet lupasivat hyviä odotuksia. Etenkin ensivaikutelmat eeppisen uhmakkaasta ”Gods of Violence” vaikuttivat siltä, että odotukset albumia kohtaan nousivat kattoon asti. Taas ”Satan is Real” osoittautui mielestäni hieman tylsähköksi kappaleeksi. Ei huono, mutta ei-niin-erikoinen, sillä albumista irtoaa paljon parempiakin tuotoksia.

Erityisesti levy starttaa helvetin tyylikkäästi ”Apocalypticon”-intron ja siitä turpiin iskevän, nopean ja räväkän ”World War Now”-raidan voimin, jotka heti kättelyssä tekivät meikäläiseen suuren vaikutuksen. Eikä parhaat palat tähän vielä päättyneet, sillä muun muassa kappaleissa ”Hail to the Hordes”, ”Lion with Eagle Wings” ja ”Side By Side” kuulee, kuinka Millen eliitit ovat onnistuneet sävellysprosessissa tekemään tarttuvia melodioita ja mieleenpainuvia sovituksia. Erityisesti suurin vaikuttaja on lead-kitaristin Sami Yli-Sirniön työt. Vaikuttavaa, erittäin vaikuttavaa, jos minulta kysytään!

Pienellä epävarmuudella lähestyin albumin viimeistä raitaa ”Death Becomes My Light”, sillä kappale on venytetty lähelle kahdeksaan minuuttiin. Onneksi kappaletta ei olla täysin pituudellaan pilattu, vaikka mielestäni raidan tylsä ja hengetön loppuosa olisi voitu jättää suosiolla pois. Muuten sävellys toimii varmasti monelle kuuntelijalle, mutta itse en kategorisoi sitä levyn parhaimpiin tuotoksiin.

”Gods of Violence” on erittäin mainio teos, hieno jatko-osa ”Phantom Antichrist”-albumille ja lupaava alku vuodelle 2017. Thrash-veteraanilla Kreatorilla on ikää kertynyt yli 30 vuotta, mutta laadultaan bändi on yhä kova ja raivoisa. Jos ette usko, ottakaa ”Gods of Violence” haltuun ja tuumatkaa sen parissa. Ette tule pettymään!

9-/10

Kappalelista:KaaosZine levyt

01. Apocalytpicon
02. World War Now
03. Satan is Real
04. Totalitarian Terror
05. Gods of Violence
06. Army of Storms
07. Hail to The Hordes
08. Lion with Eagle Wings
09. Fallen Brother
10. Side by Side
11. Death Becomes My Light

Kreator Offical Website

Kreator Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua